successleutels 6 figure business

6 figure business geheimen onthuld


Sinds 2009 lees ik Amerikaanse artikelen en (e)boeken over hoe ook ik een 6 figure business kan krijgen. Ook in ons ‘over-inkomen-wordt-niet-gepraat’ landje zie ik nu steeds vaker business coaches opduiken die jou zullen coachen naar een omzet van 100.000 Euro per jaar. Het kan hoor, daar gaat dit artikel niet over.

Maar hun reclame boodschappen zijn soms wat geheimzinnig of mysterieus. Natuurlijk bedoeld om je lekker te maken om toch vooral de training te gaan volgen en ook daar is niets mis mee. Maar (hè, hè nu kom ik) waar het me om gaat, is dat het allemaal niet zo geheimzinnig is. Alle 6 figure business of 100.000 Euro coaches hanteren 7 basis principes en die wil ik je hier graag geven.

successleutels 6 figure business

Zonder de 7 successleutels blijven de klanten weg

1) Je moet een niche hebben. Alleen dan kun je je onderscheiden en kun je zelf heel gericht werken aan je aanbod en je marketing. Bovendien zul je dan met meer plezier werken omdat een niche altijd gebruik maakt van je sterke punten en passies.
Kies je niche in 5 stappen
6 Meest gemaakte fouten bij kiezen niche

2) Alles wat je je kan veroorloven om te delegeren moet je delegeren. Denk aan administratie; belasting; bouwen van een website-blog etc.

3) Alles wat je kan automatiseren, moet je automatiseren. Denk aan autoresponders voor je nieuwsbrief; shopping-carts voor je online verkopen; allerlei tools voor je social media etc. Ik voeg hier ook graag de templates aan toe die je kunt maken voor veel onderdelen van je eigen werk.
Timemanagement valkuilen zelfstandige ondernemers

4) Werk zo min mogelijk een-op-een. Je verdient meer als je voor groepen gaat werken (groepcoaching; workshops; trainingen etc.). Sommigen schaffen het een-op-een werken helemaal af, maar niet alle dienstverlening leent zich voor een groepsaanpak EN misschien geeft het je ook wel voldoening om af en toe een-op-een te werken.

5) Maak informatieproducten van je kennis en ervaring zodat je 1) minder hoeft te reizen (een teleseminar of webinar geef je vanuit huis) of 2) zodat je geld kunt verdienen terwijl je letterlijk ligt te slapen (dit voorbeeld wordt altijd gebruikt); denk aan: e-boeken; online training waarbij de lessen automatisch verstuurd worden.
Snel informatie producten maken; hergebruik je eigen content
Nieuwe informatieproducten maken

6) Voor je marketing heb je een eigen website nodig die klantwervend (juiste copywriting) is geschreven en gebruiksvriendelijk is (usability – navigatie) EN die natuurlijk beschikt over een shopping cart om je online verkopen af te handelen.
Verder maak je gebruik van social media om de klant te laten zien dat jij de beste oplossing bent :)

7) Je moet de juiste mindset hebben. Afrekenen met excuses als ik ben niet geloofwaardig of er zijn als zoveel ondernemers die hetzelfde aanbieden of het kost allemaal teveel tijd. Ook moet je de juiste prijs durven vragen.

Je zult al deze 7 succes sleutels aan je sleutelbos moeten hebben om een succesvol bedrijf te hebben. Maar laat je niet gek maken door alle 6 figure business reclame. Jij bepaalt zelf wat succes voor jou inhoudt. Misschien is 55.000 Euro per jaar voor jou al succes. En wil jij graag een-op-een werken, blijf dat dan doen, maar kijk wel of je misschien je inkomen kunt aanvullen met informatieproducten.

En mijn beste tip op weg naar succes: alles in stappen opdelen en iedere stap vervolgens weer in kleinere stapjes.
Goede Voornemens Werkboek  (helpt je bij bepalen van je aanbod; doelgroep en tijdsbesteding)Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; (e)Boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

6 gedachten over “6 figure business geheimen onthuld

 • Tom

  Investeer niet meteen in allerlei automatisering. Doe dat pas als je product en je markt zich hebben bewezen. Calculeer wél alsof alles al geautomatiseerd is.

 • Trix Vertogen (@TrixVertogen)

  Hallo Marlies,

  mag ik er nog een paar dingen aan toevoegen? Om een ton of 5 ton of een inkomen met 6 nullen te verdienen moet je in elk geval voor jezelf een realistisch beeld neerzetten op welke manier je dit kunt bereiken. Met uitsluitend één op één werken bereik je dit vrijwel nooit.

  Volgens mij is een ijzersterke marketingboodschap essentieel. Veel zzp’ers vergeten dit en vragen zich af waarom ze te weinig klanten hebben.

  Verder zijn vaardigheden om je diensten aan de man/ vrouw te brengen nodig, zonder dat je een salespersoon hoeft te worden.

  En ook zijn kennis en vaardigheden nodig om zowel met je één op één klanten te blijven werken – maar dit exclusief maken – en aan al je andere klanten diverse programma’s aan te bieden. Dit kun je leren van anderen, die je helpen om je diensten zo te verpakken dat je er ook winst uit kunt halen.

  • Marlies van der Meer Bericht auteur

   Hoi Trix
   Ben het met je eens hoor! Dat je dit van anderen kunt leren, onderstreep ik zelf bijv. door te bloggen; een boek te schrijven (dat zeker gericht is op ondernemers die juist niet een salespersoon willen worden).

   Je zult alle 7 sleutels aan je bos moeten hebben hangen, stelde ik al in mijn artikel. Je kunt voor iedere sleutel apart een cursus; (e)boek; workshop; online training volgen of je doet een ‘alle 7-sleutels-ineen’ training; dat moet jezelf weten. Dat hangt af van waar bij jou de meeste kennis/vaardigheden ontbreekt en op welke manier je het prettigst leert (en van je budget – smile; ook richting @Kitty).

   Ik wilde duidelijk maken dat er geen geheimzinnige elementen aan de 6 figure business zitten. Veel reclameboodschappen gaan in op wat je allemaal zult bereiken (meer vrije tijd; meer plezier in werk etc.. ojaa en meer inkomen), maar zeggen vaak niet concreet wat je allemaal zult leren. Bijv. je gaat je niche bepalen; een onderscheidend aanbod maken (van bijv. IRL trainingen t/m info produten); je gaat een social media strategie bepalen; je pitch formuleren etc.
   Ik ben zelf graag concreet.

   Ojaa en met geheimen onthullen maak je mensen niet alleen blij, maar trek je ook veel lezers. Een beproefd recept voor een blogartikel.

 • greetdom

  Hallo Marlies,

  Dank je wel voor je post. Ik ben het helemaal met je eens, ik zie in veel marketing de Amerikaanse stijl die naar Nederland en naar België overwaait. Niets mis mee, en er zitten veel nuttige elementen in.

  Mijn visie is om eruit te halen wat nuttig is en je er verder niet blind op te staren en steeds in contact te blijven met je eigen essentie, want dat is de bron van je succesvolle uitstraling die mensen aantrekt. Als men teveel vast gaat hangen aan die ‘toverformules’ en als die een eigen leven gaan leiden, dan verdwijnt ook de energie en daarmee ook de aantrekkelijkheid. Het is dan een tijdelijk succes.

  Werk je vanuit je eigen diepe essentie, dan is het succes tijdloos!

  Vriendelijke groet,

  Greet