copyright blogartikelen

Voorkom duplicate content


Voorkom dat iemand jouw blogartikel in zijn geheel overneemt op zijn eigen blog of site.

copyright blogartikelen

Duplicate content wordt gestraft

Google raakt in de war van ‘duplicate content’: hij treft precies hetzelfde artikel op meerdere sites aan. Naar wie moet Google de zoekers sturen, naar het orignele artikel of naar het zonder-toestemming artikel?

Google heeft zo zijn eigen regels als het gaat om ‘duplicate content’ en om hier geen last mee te krijgen, kun je er beter voor zorgen dat er zo min mogelijk exact dezelfde teksten van jou op verschillende plaatsen op het internet rondzwerven.

Als je toestemming geeft dat een andere site of blog een artikel van jou overneemt, verander dan de titel, de inleiding, de afbeelding en eventueel ook de conclusie.

Als je geen toestemming hebt gegeven, maar je artikel staat wel op een andere blog/site, verzoek de blogger/sitebeheerders om je artikel meteen te verwijderen. Jij hebt het copyright/auteurstecht op je eigen artikelen.

Wees zuinig op je content, ook Google zal je belonen.

Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

Een gedachte over “Voorkom duplicate content

 • Caroline van Wijk

  Ha Marlies,
  Nuttige informatie! Ik wist niet dat Google zo zou reageren. Zelf zou ik geneigd zijn om in sterkere bewoordingen te reageren, maar natuurlijk wel altijd beleefd blijven…
  Veel succes met bloggen!
  groet,
  C’line