Laat zien dat je Expert bent met een Zakelijk Blog


Wil je met je zakelijk blog laten zien dat jij expert in je vakgebied bent, dan moet je heel consequent over dezelfde onderwerpen bloggen. Dan veronderstellen je lezers vanzelf dat je veel over deze onderwerpen weet en er dus deskundig in bent.

Een handig hulpmiddeltje om te bepalen of je informatie ook inderdaad waardevol is voor je doelgroep, is een antwoord te geven op de volgende vraag:

‘Brengt deze informatie ze dichter bij een antwoord of oplossing?’

Overigens, hoe meer jouw blogartikelen op dezelfde onderwerpen gericht zijn, hoe meer je lezers jou gaan associëren met die onderwerpen: als ze ergens anders ‘jouw’ onderwerp tegenkomen, dan denken ze ook aan jou.

Laat klant zien dat jij expert bent

Claim je onderwerpen en laat ze zien in je profielen

Behalve door steeds over dezelfde onderwerpen te bloggen, is het handig om in de zijbalk van je blog te tonen over welke categorieën je blogt. Als het goed is, moeten deze onderwerpen grotendeels overeenkomen met je expertise. Zo heb ik bijvoorbeeld de categorieën ‘Boek & Blog schrijven’ en ‘Social Media Marketing’ aangemaakt. Meteen helder voor de bloglezer waarover ik blog en over welke onderwerpen ik het nodige weet.

Mocht je overigens iets tegen het woord ‘expert’ hebben (‘doe maar normaal …’) vervang het dan door ‘deskundige’. Maar er is niets verkeerds aan om een expert te zijn. Het betekent alleen maar dat je ergens heel veel van afweet en/of iets heel goed kunt en dat je deze expertise graag wilt inzetten om anderen te helpen.

Dus claim jouw onderwerpen en blog er veel over. Als je dat op een waardevolle manier doet, dan gaan anderen jou vanzelf als expert zien.

(Deze tekst is grotendeels overgenomen uit mijn boek: Social media marketing: Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent)

Gerelateerde artikelen
De kracht van zakelijk bloggen
Hoe positioneer je jezelf als expert?

Deel dit artikel


Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; (e)Boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

2 gedachten over “Laat zien dat je Expert bent met een Zakelijk Blog