Likes Facebook

Wij van social media vinden: De naam Facebook niet langer de lading dekken


Ooit bedoeld om persoonlijk met elkaar te connecten en je gezicht te laten zien, is Facebook steeds meer een imago-strelend instrument geworden. Hoe meer likes, hoe meer ze ons bedrijf waarderen. En dus gaan bedrijven over op like-campagnes: like ons en je krijgt een tof cadeau.

Maar wat zegt een like nu echt? Vind jij bedrijf X beter dan Y omdat ze meer likes hebben weten te ‘kopen’? Het is alleen interessant voor de marketeers: hun actie is aangeslagen of beter: het gratis cadeau is erg gewild.

Likes Facebook

Misschien dat er een apart Facebook voor bedrijven moet komen: Likebook.
Dan kunnen ‘wij van social media’ daar wegblijven, want wij stappen bijvoorbeeld echt niet op een ander merk sportschoenen over vanwege alle likes. We just don’t do that. Hoe zit dat bij jou?

Dit is het eerste artikel van een reeks van 14 social media observaties van ‘Wij van social media vinden …’.
Van 25 december t/m 7 jan plaats ik iedere dag een social media observatie.

Prettige feestdagen !!
Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; (e)Boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers. Coach-trainer van Schrijf in 5 BOEK! stappen je business boek, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen

Wat vind jij?