Is content king? 4


Wat is online content?

Jouw online content is alles wat je (maakt en) achterlaat op het internet in de vorm van teksten, foto’s/afbeeldingen, filmpjes en audio.Online Content

Is content king?

Ja, content is king, want mensen gaan je alleen op social media volgen en komen alleen terug op bijv. je blog of site als je hen iets van waarde weet te bieden. Content heeft waarde voor je volgers en bezoekers als het hen iets informatiefs (tip; advies; inzicht; nieuws) of ‘entertainings’ biedt.
Om te weten wat je potentiele klanten waardevol vinden, zul je ze eerst moeten kennen. Maak dus eerst een ideale klanten profiel.

Jouw koninkrijk groeit door te recyclen

Het steeds moeten produceren van king content lijkt een zware opgave. Het wordt een stuk makkelijker als je bewuster gaat recyclen: Meerdere tweets vormen je input voor een blogartikel. Vijftien blogartikelen op een logische wijze gebundeld zorgen voor prima materiaal voor een e-Boek. Uit een e-boek haal je weer diverse citaten om over te tweeten. Of maak een webinar over je e-boek. En plaats dit webinar op je blog.
Meer recycle ideeen, vind je in dit artikel over het hergebruiken van je eigen content.

Zorg dat ze je koninkrijk vinden

Ook al is je content nog zo king, je koninkrijk wordt niet automatisch gevonden. Je zult ervoor moeten zorgen dat je in je content (of achter de schermen van je content) diverse ‘SEO-dingen’ hebt verwerkt waar Google tevreden van wordt. Bijvoorbeeld zoekwoorden gebruiken in je (sub)titels, teksten en tags.
Verder zul je social media marketing moeten toepassen om je online content onder de aandacht te brengen. Maar ook de ouderwetse offline marketing zaken (bijv. vermelden van je blog op je visitekaartje) moet je niet vergeten.
En vergeet niet om aan je Like-factor te blijven werken. Reageer op anderen; help ze en toon interesse of medeleven. Want al is je content king, mensen delen je content sneller als ze de king ook aardig vinden.

Dus content is king, maar je moet wel je eigen koninkrijk promoten.
Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; (e)Boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor de ZZP’ers, Trainer Schrijf een Win-win boek in 15 stappen, Coach Zakelijk bloggen en Positioneren als expert.


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Gedachten over “Is content king?

 • Tuincoach

  Hallo Marlies, wat GAAF al deze tips van jou zomaar op een rijtje.

  Het is vooral de moed hebben om zichtbaar te zijn. Ik begin de smaak te pakken te krijgen om overal mijn stem te laten horen. Waardevolle content delen is de sleutel tot succes. En inderdaad veel schrijven (en bloggen) maakt teksten steeds toegankelijker voor de doelgroep.

  Op jouw succes! Zonnige tuingroet, Mariëtte Verlaan

  • Marlies van der Meer Post auteur

   Wat een ontzettend mooie reactie Mariette. Heerlijk om te horen dat je de smaak te pakken hebt en ja waardevolle content delen = succes.
   En het kan geen toeval zijn dat je vandaag reageert. Ik dacht vanmiddag nog aan je. Ik was op zoek naar voorbeelden van mensen die zich echt op een niche richten en toen moest ik aan je denken. Dus of deze week, anders volgende week noem ik je in mijn blog 🙂
   Happy writing
   Marlies