Net zoals de koningin wuift, moet jij reageren op je bloglezers


Iedere blogger wil graag reacties op zijn blogartikelen, want veel reacties duidt op een zekere populariteit van je blog. Ze zijn het bewijs dat je artikelen gelezen worden en interessant genoeg zijn voor je lezers om in het toestenbord te klimmen.Meer Reacties blog

Reacties op je blog zijn dus belangrijk en ik heb er al eens over geblogd hoe je meer reacties kunt krijgen. Dat is een kwestie van de juiste vragen aan je lezers stellen en een goede promotie van je blog.

Maar waar ik het nu over wil hebben is, reageer ook op deze reacties. Gisteren zat ik op de website van een leuk tijdschrift. De redacteuren bloggen ook. Maar wat schetst mijn verbazing (mooie uitdrukking trouwens): ze reageren niet op de reacties van hun bloglezers. Ik heb ze uitgelegd (in een blogreactie) waarom dit wel belangrijk is:

Bloggen is ook bedoeld om in contact te komen met je lezers en ze vervolgens te betrekken bij je dienst/product of in jullie geval tijdschrift. Maar als je nooit reageert op je lezers, dan houden ze vanzelf op met reageren. Ben je die kostbare interactie kwijt. Juist een band opbouwen met je lezers, zal toch een doel zijn wat jullie aanspreekt. En hoe beter de band, hoe groter de kans dat ze overgaan tot mond-tot-mond reclame.

Vind je reageren veel werk of heb je het idee dat echt niet iedere lezer die een reactie instuurt op een reactie wacht, denk dan aan de koningin in de gouden koets:
Natuurlijk krijgt zij een lamme arm van al dat gewuif en denkt misschien “Even een paar minuten niet zwaaien, moet ook kunnen”, maar ze zwaait toch. Ze snapt dat iedereen, die de moeite neemt om naar haar te komen kijken, een ‘persoonlijke’ zwaai zeer op prijs stelt. Dat is goed voor haar like- en trustfactor: de mensen blijven komen (band opbouwen) en zwaaien terug (interactie) en vertellen later enthousiast aan anderen dat de koningin terug heeft gezwaaid en een aardige mevrouw is (mond-tot-mond reclame).

Krijg je erg veel reacties op een bepaald artikel, dan kun je, net zoals de koningin met een wuif meerdere mensen bereikt, ook een reactie schrijven waarmee je op meerdere mensen tegelijk reageert. Waar het om gaat is, dat je reageert.

Wuif dit advies niet weg! Wees zuinig op je lezers.Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; (e)Boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

2 gedachten over “Net zoals de koningin wuift, moet jij reageren op je bloglezers

  • Marlies van der Meer Bericht auteur

   Wow, wat een mooi gebaar. Dank je Meer! De Award is een eer en dat ik walk my talk is ook heerlijk om te horen. Wie is de oorspronkelijke bedenker van deze Liebster Blog Award?
   Ik ga vrijdag (mooie dag: follow Friday) eens bekijken aan wie de Award kan doorgeven.
   Vandaag schijnt de zon even xtra.
   Hartelijke groet
   Marlies