Schrijf een LinkedIn recommendation voor jezelf


Ja, je leest het goed: schrijf een linkedin recommendation voor jezelf. Niet dat je die dus op je eigen profiel gaat plaatsen onder recommendations (ik weet niet eens of dat kan), maar je gaat die tekst gebruiken onder het stukje ‘specialties’ in je profiel.
LinkedIn Recommendation

Ik adviseer anderen altijd om hun sterke punten in te vullen bij specialties. Ik ga er even vanuit dat je wel weet wat deze zijn (waar krijg je altijd complimenten over?), maar dat je niet weet hoe je die pakkend kunt verwoorden.

Ik weet zeker dat het je makkelijk afgaat om een recommendation voor een ander te schrijven. Je weet precies wat je zo goed en prettig aan die ander vindt. De tekst rolt er in zijn ruwe versie zo uit. Daarna moet je even poetsen om hem zakelijker te krijgen in goed lopende zinnen, maar je zit er geen uren op. Terwijl voor jezelf…

Schrijf dus een recommendation voor jezelf. Ga achter je toetsenbord zitten als een hele tevreden klant. Wat zou die zeggen? Schrijf op wat je te binnenschiet. Niet gaan mooi-schrijven en niet teveel nadenken. Gewoon schrijven; soort free-writing. Maak deze opdracht eerst met klant A in je hoofd, dan klant B en ten slotte met klant C.

En maak nu van deze 3 teksten een tekst en leid die in met woorden als: Ik sta erom bekend dat ik…. Of: Van anderen krijg ik steeds te horen dat….. Of: Mijn aanpak laat zich samenvatten als ….

Ik bedacht deze specifieke opdracht gisteren, dus kijk niet meteen naar mijn eigen LinkedIn profiel; die ga ik waarschijnlijk nu aanpassen op basis van deze opdracht.
Heb jij zelf een andere of aanvullende tip wat je het beste kunt invullen bij specialities? Laat horen!Gerelateerde artikelen:

Tover je LinkedIn profiel om in een Commercieel Visitekaartje
Maak een successen- en complimentenlijst

Marlies van der Meer auteur van Social media marketing voor de ZZP’er. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent”.
Zij helpt ZZP’ers & non-fictie schrijvers om hun unieke kwaliteiten te ontdekken en naar buiten te brengen: Personal Branding; Positioneren als Expert; Social Media; Bloggen en (e)Boek schrijven.


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

Een gedachte over “Schrijf een LinkedIn recommendation voor jezelf