Hoe krijg je meer reacties op je blogartikelen?


Iedere blogger wil graag reacties op zijn blogartikelen, want ze zijn niet alleen HET bewijs dat je artikelen gelezen worden, maar ook een bewijs dat ze interessant genoeg zijn voor je lezers om erop te willen reageren!Meer Reacties blogVeel reacties duidt dus op een zekere populariteit van je blog en kan lezers nieuwsgierig maken om een volgende keer terug te komen om te zien wat je nu weer te vertellen hebt.

Hoe krijg je nu meer reacties op je blogartikelen? De eenvoudigste manier is om je artikel af te sluiten met vragen aan je lezers:

  • In een artikel waarin je zelf een (duidelijke) mening over iets hebt gegeven, vraag je aan het einde van je artikel om de mening; ervaring en/of voorbeelden van je lezers.
  • In een artikel waarin je tips en/of adviezen hebt gegeven, vraag je om aanvullende tips of input van je lezers.
  • Als je een artikel hebt geschreven waarin het meer ging om een persoonlijke ervaring of anekdote van jezelf kun je altijd vragen of je lezers het herkennen en/of ook hebben meegemaakt.

Ik zal hieronder twee praktijkvoorbeelden geven. Ik had Hannie Mommers van Mommersontwerp beloofd dat ik naar haar blogartikelen zou kijken om te zien wat voor vragen zij onder haar artikelen kon plaatsen om reacties los te krijgen bij haar lezers. In haar artikel Flash is niet altijd flitsend spreekt zij zich uit tegen Flash. De vragen die zij onder dit artikel kan zetten, zijn:

Wat zijn jouw ervaringen met flash op andere sites? Vind je het mooi; waarde toevoegen; vervelend of zelfs irritant?
En als je zelf flash gebruikt; wat zijn de reacties van klanten/bezoekers? En als er klachten tussen zitten waar klagen ze dan het meeste over?
Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Heb ik gelijk om flash niet aan mijn klanten te adviseren?!

En in haar artikel 8 richtlijnen voor de vormgeving van tekst in een blog (overigens interessant om te lezen!) kan ze volgende vragen onder haar artikel zetten:
Wat vind jij een een fijn lettertype om online te lezen en wat vind je een afschuwelijk lettertype?
Heb jij nog aanvullende do’s en don’ts, dan hoor ik ze graag!!
Oja, en ik hoor ook graag waar je helemaal op afknapt als je op een website bent.

Maar ook de promotie van je blog is heel belangrijk om meer reacties los te krijgen.Als mensen niet weten dat je een artikel geschreven hebt, hoe kunnen ze dan reageren? Voor tips hoe je jouw blogartikelen kunt promoten, lees: 8 tips om je blog te promoten.

Natuurlijk hoor ik graag wat jouw gouden manier is om meer reacties op je blog te krijgen. Ook als de tip er hierboven bij staat, dan hoor ik graag welke manier(en) voor jou het beste werkt.

Mommersontwerp.nl


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

8 gedachten over “Hoe krijg je meer reacties op je blogartikelen?