tips blog promoten

8 tips om je blog te promoten


Wat voor zin heeft het om blogartikelen te schrijven als nauwelijk iemand je artikelen leest? Je zult je eigen blog dus actief moeten promoten. Zeker in het begin komen de lezers niet vanzelf.

Hier 8 tips hoe je jouw blogartikelen kunt promoten:

1. Email abonnement
Plaats op je blog een formulier/box waarmee je lezers zich via email kunnen abonneren op je artikelen of via RSS feed.

2. Ezine
Plaats je blogartikel ook in je ezine (geheel of met een link) met de nadrukkelijk toevoeging dat je het leuk vindt dat ze hun reactie op je blog zetten.

3. Twitter
Plaats op Twitter een link naar je artikel; het liefst met een pakkende titel of opmerking erbij. Als lezers je artikel goed; interessant en/of leuk vinden dan zullen ze je artikellink Retweeten.

4. LinkedIn
Plaats in relevante LinkedIn groepen een link naar je artikel en het liefst roep je dan ook weer op tot reacties.

5.  Links naar je blog
Laat een link naar je eigen blog achter op andere blogs; communities of discussiefora waar je zelf een reactie hebt achtergelaten. In discussies over blogartikelen van anderen waar je zelf ook over geblogd hebt, is het slim om de link naar je artikel achter te laten.

6. Gastblog
Schrijf een gastblog voor iemand die over dezelfde soort onderwerpen blogt als jij en/of die ongeveer dezelfde doelgroep heeft als jij. Doordat je in je onderschrift een link naar je eigen blog of site mag plaatsen, maak je kans op extra bezoekers. Als je niet gevraagd wordt voor een gastblog, kun je ook je stoute schoenen aantrekken en jezelf aanbieden als gastblogger. Veel bloggers staan hier positief tegenover omdat ze dan een keertje niet zelf hoeven te schrijven en ze bovendien kans maken op extra blogbezoekers, want je zult natuurlijk je eigen gastblog ook gaan promoten.

7. Wedstrijd
Schrijf een wedstrijd uit. Wedstrijden maken altijd nieuwsgierig en dus er zullen zeker mensen naar je blog komen. Als je wedstrijd origineel is, zullen je lezers je wedstrijd ook promoten op bijv. hun blog of op Twitter. En als je slim bent, vraag je net als Wim Aalbers  aan de deelnemers om hun wedstrijdinzending op hun eigen blog te plaatsen (in plaats van hem te mailen) met een link naar zijn blog zodat zijn blog extra onder de aandacht komt.

8. Goodwill
Kweek goodwill bij andere bloggers. Als je in je eigen blogartikelen naar een blogartikel van verwijst (met een link naar het artikel) dan is het wel zo attent om de blogger via Twitter of email te vertellen dat je zijn artikel hebt genoemd. Als deze blogger het een een leuk artikel vindt, dan zal hij jouw artikel ook weer promoten. Ook hier weer geldt dat het voor beiden een win-win is.
Marco Raaphorst zei tijdens blogpraat heel treffend:

Elkaar links geven is het nieuwe betaalmiddel online

Heb jij nog goede tips hoe je je blog kunt promoten?


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!