Facebook tijdlijn: hoe verwijder je de kaart en andere icoontjes


In de nieuwe Facebook tijdlijn zitten een aantal icoontjes zoals: Vrienden, Foto’s, Kaart, Vind-ik-leuks en Muziek.
Nu vind ik persoonlijk de kaart geen interessante informatie bieden voor mijn volgers. De kaart zegt niets wezenlijks over mij of over mijn bedrijf. Ook bij anderen klik ik hem nooit aan. Dus heb ik hem uit mijn tijdlijn verwijderd.

Het verwijderen van de kaart is me met wat ‘try and error’ gelukt. Om jou dit uitzoeken te besparen, vind je hieronder een filmpje hoe je de kaart en andere icoontjes kunt verwijderen en/of van plaats kunt verwisselen.

Het filmpje is trouwens gemaakt met een gratis webbased programma (je hoeft dus niets te installeren op je computer) van Screenr. Je moet wel toegang verlenen tot je algemene gegevens van bijv Facebook (Twitter, LinkedIn, Google etc).

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6nZ_W6q0jaM]

Voor de kijkers; ik kreeg de reactie: Handig maar hoe kom je op de plaats waar je dit kunt veranderen?
Antwoord: Standaard staan er 4 zichtbare icoontjes in je tijdlijn. Naast de meest rechtse zie je een vakje met een pijltje erin en een cijfer. Pijltje aanklikken. Nu verschijnen ook de andere icoontjes. Vanaf nu kun je rechtsboven in ieder icoontje klikken om te werk te gaan zoals in het filmpje.

PS: Op 13 maart a.s. geef ik weer een worskhop e-boek schrijven(samen met Daisy Goddijn). Stel het schrijven en maken van een e-boek niet langer uit en kom ook naar Amersfoort! Inschrijven kan nog!!

Marlies van der Meer auteur van Social media marketing voor de ZZP’er. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent”. Zij helpt ZZP’ers & non-fictie schrijvers om hun unieke kwaliteiten te ontdekken en naar buiten te brengen: Personal Branding; Positioneren als Expert; Social Media; Bloggen en (e)Boek schrijven


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

5 gedachten over “Facebook tijdlijn: hoe verwijder je de kaart en andere icoontjes

 • Yvonne Alefs

  Bedankt voor de info, Marlies! Het is inderdaad vooral veel uitproberen met de nieuwe time-line, maar ik vind het wel mooi! Dankzij jou heb ik nu 1 ding minder dat ik uit hoef te proberen! Thank you!

  Succes met alles!

  Groetjes, Yvonne

  PS Leuk om je stem nu ook bij je gezicht te ‘hebben’ :-)

 • Nienna

  De instructies waren hartstikke duidelijk Marlies, maar ik krijg het toch niet voor elkaar (tot mijn grote frustratie, grrrr). Als ik het potloodje aankilk, krijg ik geen lijstje, maar wordt alleen het vakje van het potloodje donkerblauw. Heb je wellicht nog tips?