3 Platinum regels voor je zakelijk blog


Iedere blogger hoopt dat als een bezoeker zijn blog gevonden heeft, deze niet meteen weer wegloopt. En vervolgens hoopt de ondernemer in hem dat de bezoeker interesse heeft voor zijn aanbod en deze interesse zichtbaar maakt door over te gaan tot actie. Actie kan hier varieren van aanmelden voor een nieuwsbrief; informatie aanvragen tot daadwerkelijk iets aanschaffen of bestellen.

Een klantmagnetische of verleidelijk zakelijk blog moet aan verschillende eisen voldoen. Maar om het je gemakkelijk te maken heb ik al deze eisen teruggebracht tot 3 regels. Bij iedere regel hoort een boek. Alle 3 de boeken zijn makkelijk te lezen; je hoeft geen webdesigner, marketeer of copywriter te zijn om deze kennis te kunnen toepassen.zakelijk bloggen boeken

Doe je voordeel met onderstaande 3 regels:

Don’t make me think.

  • Ziet jouw blog-site bezoeker snel of hij een antwoord zal vinden op zijn vraag/vragen (zorg voor juiste content en een goede slogan)
  • Vindt je blogbezoeker snel de weg en verdwaalt hij niet (duidelijke navigatie)
  • Raakt hij niet afgeleid door teveel visuele prikkels op een pagina (tekst, informatie-‘boxen’, banners, buttons, formulieren, tabbladen etc)
  • Kan hij de tekst scannend lezen zodat de kern tot hem doordringt (tekstopmaak, layout pagina, design).
  • Weet je blogbezoeker op iedere pagina wat hij moet doen: Call to Action
  • Maak je jouw blog-site Don’t-make-me-think-proof met het boek van Steve Krug.

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Zorg dat je op je blog laat zien dat je een expert in jouw vakgebied bent. En zorg, op zowel social media als op je blog, dat de klant je aardig vindt en vertrouwt (Like-Trust factor). Samen zijn dit de 3 voorwaarden voor klanten om met je in zee te gaan.
Hoe je dit praktisch toepast op je blog, lees je in mijn boek Social media marketing voor Zzp’ers.

Verleid de bezoeker tot actie. Zijn jouw diensten en/of producten zo verleidelijk beschreven dat de website-bezoeker op jouw Call to Action klikt en bijv. je bestel- of download-formulier invult.
Hoe je dit doet, lees je in het boek van Aartjan van Erkel Verleiden op internet.

Wil je serieus klanten aantrekken met je zakelijk blog, lees deze 3 boeken dan. Je zult er geen spijt van hebben!
Ken je nog andere soortgelijke boeken die we beslist gelezen moeten hebben? Zo ja, noem ze dan hieronder.

———————————————-

Gerelateerde artikelen

De 6 principes van overtuigen van Cialdini + 1
Alles draait om What’s in it for me?


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

2 gedachten over “3 Platinum regels voor je zakelijk blog

  • v_Wens n_Website (@yvonne_alefs)

    Het tweede boek dat je noemt, heb ik gelezen en ik vond daarin zulke goede tips van jou, dat ik hem nu opnieuw aan het lezen ben, Marlies! Echt een aanrader voor iedere (startende) ondernemer/zzp’er die zijn of haar social media marketing strategie helder op een rij wil krijgen. De andere twee zal ik zeker “bookmarken”!