Gebruik humor in je video’s


Lachen is gezond en met elkaar lachen, schept een band. Lachen is lekker; ook in je eentje. Met al deze positieve effecten van lachen, is het niet vreemd dat jij iemand die jou aan het lachen maakt aardig vindt. En vind je iemand aardig, dan zul je hem ook eerder vertrouwen. En … met een aardig persoon die jij vertrouwt, zul je eerder geneigd zijn om zaken te doen dan met zijn zuurpruimige concurrent.

Social media mix

Social media mix

Waarschijnlijk verklaren alle bovenstaande feiten wel waarom in reclamefilmpjes vaak humor wordt toegepast. Daar zijn vast studies over verricht, maar die heb ik niet gelezen. Ik heb hier mijn eigen logica gebruikt.

Hoe kun je nu als zelfstandige professional humor toepassen in je marketing video’s? Het is altijd handig om eerst te kijken hoe anderen het doen. Behalve ideeen over de inhoud, kun je ook zien hoe de filmpjes gemaakt worden. Soms zit er duidelijk een heel team en dus budget achter en soms is alleen een camera (en een statief) en mircrofoon voldoende.

Hieronder heb ik 4 voorbeelden die je allemaal op YouTube kunt vinden.
De eerste 2 filmpjes zijn duidelijk door een team gemaakt en kosten het nodige geld (tenzij het ‘vriendenwerk’ is).
Bij de laatste 2 filmpjes waren alleen een camera en mircofoon voldoende. Hoewel bij het ‘douche’filmpje een cameraman en belichting zijn gebruikt, had het eventueel ook gekund met een camera op een statief.

Humor is een kwestie van smaak en over smaak valt niet te twisten. Dus niet iedereen zal jouw video leuk of grappig vinden. Maar als het meerendeel van de reacties positief is, zou ik daar niet te lang van wakker liggen.

Hunter shoots bear. Een filmpje van Tipp-ex waarin de jager weigert om de beer neer te schieten. Hij stapt uit het filmpje (heel komisch) en wist de tekst uit. Jij mag een nieuwe tekst invullen wat de jager met de beer moet doen en dan krijg je dat filmpje te zien. Ik heb ingevuld: hunter loves bear/ hunter kicks bear/ hunter plays with bear en al die filmpjes bleken op voorraad. Geniaal!

Anti-klaaglied. Een grappig lied met een grappige clip om het Anti-klaagboek van Bart Flos aan te prijzen. Het lied is inmiddels niet alleen een promo-liedje meer, maar het is ook een carnavalskraker aan het worden!

Verfrissende verkooptips. Jan-willem Seip van Vendicum vertelt zijn verkooptips vanonder de douche. Heel verfrissend inderdaad en het valt voor mij onder de categorie humor.

Social media mix Mijn allereerste videofilmpje. Een uitprobeersel dat ik toch geplaatst heb omdat ik het grappig vind (en over smaak valt niet te twisten). Het gaat erover dat Twitter, LinkedIn en je Blog een goede drie-eenheid zijn.

Heb jij nog leuke voorbeelden van zelfstandige professionals die humor hebben gebruikt in hun marketing filmpjes? Zet dan hieronder een link naar de video. Kunnen we allemaal mee lachen. En… lachen is gezond!

Gerelateerde artikelen
Waarom het slim is om af en toe te vloggen
Ideeen voor korte en eenvoudige video’s voor je blogMarlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; Non-fictie boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er en diverse e-boeken


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

2 gedachten over “Gebruik humor in je video’s