Afspeellijsten MeerAdvies YouTube

Waarom af en toe vloggen i.p.v. bloggen een slimme marketing zet is


Vloggen is bloggen waarbij je je ‘boodschap’ niet verpakt in een artikel maar in een videofilmpje. Je kunt ervoor kiezen om je hele boodschap in een video te verpakken en daarbij slechts een korte toelichting te geven of je schrijft een wat uitgebreider artikel en verwijst voor de rest van je verhaal naar je video.
In een volgend blog zal ik je ideeën geven waarover je kunt vloggen, maar eerst geef ik je de 3 belangrijkste redenen waarom vloggen een goede marketingtool is:
Afspeellijsten MeerAdvies YouTube

Drie belangrijke redenen om video toe te passen in je blog

1. Know-like-trust factor

Potentiele klanten vertrouwen je sneller als ze je kunnen zien en horen. En het zien van je gezicht met al zijn uitdrukkingen en het horen van je stem, maakt een echt mens van je waardoor men je sneller sympathieker vindt. En potentiele klanten kopen nu eenmaal sneller iets van je als je hoog scoort op de know-like-trust factor.

2. Expertstatus

Net als met het bloggen van artikelen, kun je met video filmpjes ook waardevolle informatie verspreiden over jouw ‘onderwerp’ en/of vakgebied. Hoe vaker jij jouw tips; adviezen; inzichten; ervaringen; en/of inspiratie deelt, hoe meer jij als een expert wordt gezien.

3. Hogere positie in zoekmachines

De zoekmachines indexeren video websites zoals YouTube om de zoveel minuten. Dus als je je video uploadt bij bijv. YouTube is hij binnen de kortste tijd vindbaar via de zoekmachines (in ieder geval via Google die eigenaar is van YouTube).

Dat video’s goed scoren in zoekmachines en vaak bovenaan een zoekopdracht vermeld staan, is natuurlijk erg interessant want dat verhoogt de kans dat jouw video en dus jouw boodschap gevonden wordt. De kans is wel groot dat de zoekmachine je potentiele klant naar de video website stuurt, dus je zult in je video duidelijk moeten verwijzen naar je eigen website of blog.

Het is sowieso aan te raden om je filmpjes bij YouTube te uploaden, omdat steeds meer (jongere) mensen YouTube schijnen te gebruiken als zoekmachine en dus meteen daar hun zoekopdracht intypen.

Al met al redenen genoeg om te gaan vloggen.

En dat content voor je video niet moeilijk hoeft te zijn (zie toekomstig vlog-blogartikel hierover), bewijst dit filmpje  “Netwerken is een manier van leven” (categorie ‘Marketing tips’) waarin Jan-Willem Seip van Vendicum een reactie van mij op zijn blogartikel heeft ‘omgetoverd’ in een filmpje.
Dit was mijn reactie:
‘Ik ga nooit naar netwerkbijeenkomsten die puur gericht zijn op netwerken. Ik vind het zelf prettiger om naar een event; seminar of workshop te gaan en dan tijdens de pauzes te netwerken. Dan heb je ‘het onderwerp’ van de bijeenkomst als aanknopingspunt. En dan komt vanzelf wel het ‘wat doe jij’ stukje. … ik kijk wel of ik met iemand zou kunnen samenwerken … en als ik een mogelijke ‘ja’ zie, dan houd ik het contact warm. …

Ik heb een Meer Advies account bij YouTube aangemaakt waar ik informatieve video’s van anderen deel en evt. ‘eigen werk’ zal uploaden. Voor je zoekgemak heb ik categorieën aangemaakt (je kunt afspeellijsten aanmaken bij YouTube). Ik zou zeggen: kijk er eens rond. En laat eens weten of jij ook video toepast en wat voor soort filmpjes je dan maakt. Kunnen we allemaal van elkaar leren.Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; Non-fictie boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er en diverse e-boeken


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

2 gedachten over “Waarom af en toe vloggen i.p.v. bloggen een slimme marketing zet is

  • Jan Schenk

    YouTube is na Google de grootste zoekmachine. Het is dus inderdaad belangrijk om ook via dat kanaal ‘vindbaar’ te zijn. Net als wat jij ook al aangeeft zie ik dat jongeren in mijn omgeving steeds vaker informatie opzoeken via YouTube.

    Ook van mij zullen er de komende tijd steeds meer filmpjes op YouTube verschijnen. Dit zijn niet direct video’s met mijn eigen hoofd in beeld, maar ik laat daarin wel zien wat ik in mijn mars heb. En uiteraard, aan het eind van iedere video komt mijn website url in beeld :-)

    • Marlies van der Meer Bericht auteur

      Ha Jan, fijn dat je bevestigt dat YouTube een belangrijke zoekmachine ah worden is. En ben benieuwd naar je filmpjes. Je hoeft inderdaad niet met je eigen hoofd in beeld; daar kom ik een later vlog-blogartikel ook op terug. Mooie beelden en/of mooie beelden met informatieve slides en je stem en/of muziek eronder kan ook heel goed.