Jouw Social Media goede voornemens Checklist


 

Social Media Meer Advies

Het actief gebruiken en inzetten van Social Media moet voor de ZZP’er van 2011 de normaalste zaak van de wereld zijn. In ieder geval voor alle zelfstandige professionals die coachen; trainen; adviseren; schrijven/ copywriten en/of designen.

Met Social media kun je op een effectieve en goedkope manier werken aan:

 • Het opbouwen en onderhouden van je (potentiele) klantencontacten (de know-like-trust factor)
 • Je Personal Branding
 • De promotie van je diensten en/of informatieproducten
 • Je positionering als expert

In de Social Media jungle groeien helaas zoveel bomen; planten en struiken dat je makkelijk verstrikt kunt raken. Vandaar dat ik je adviseer om, in het begin, je alleen te focussen op de kracht van de fabulous three: Blog; Twitter en LinkedIn. Deze 3 zijn onderling prima op elkaar afgestemd en ze hebben mij in 2010 de nodige resultaten opgeleverd (van een blog award nominatie; coachingsclienten; workshopdeelnemers; trouwe blogabonnees tot contractbesprekingen bij een uitgever voor een marketingboek!).

Om je om weg te helpen met je goede voornemens om Social Media meer en/of serieuzer in te zetten in 2011, heb ik een checklist voor je gemaakt.

Bloggen

O Minimaal 1 keer per week een blogartikel plaatsen; bij voorkeur op een vaste dag
O Mijn bestaande content recyclen en omvormen tot blogartikelen
O Lezers aan het einde van ieder artikel oproepen tot reacties
O E-boek Moeiteloos Bloggen lezen en informatie toepassen

Twitter

O Minimaal 3 (vaste) Twitterdagen per week inplannen; op deze vaste dagen op bijv. 3 verschillende tijdstippen 10 minuten twitteren
O Mijn Twitter bio controleren of deze gericht is op mijn doelgroep en hun What’s in it for me vraag
O Het artikel Je Tweets als marketingtool lezen en tips toepassen
O Mijn wekelijkse blogartikel via Twitter promoten; bijv. minimaal 3x op dag van plaatsing en dag erna

LinkedIn

O Mijn LinkedIn profiel omtoveren tot een Commercieel Visitekaartje
O Actief deelnemen aan discussies in relevante discussiegroepen (en zelf discussies beginnen)
O Een link van mijn wekelijkse blogartikel plaatsen in relevante discussiegroepen en op mijn LinkedIn homepage onder ‘ updates’
O Wekelijks de korte LinkedIn tips van Perry van Beek lezen en toepassen

Tip: Ik ben zelf niet zo’n voorstander van het ‘automatisch doorplaatsen’ van je blogartikel link naar Twitter en LinkedIn. Ik neem altijd de moeite om iets treffends, leuks; prikkelends etc. bij mijn blogartikel link te zetten, waarbij ik rekening houd met de lezer (bijv. een specifieke LinkedIn discussiegroep krijgt een specifieke op hen gerichte boodschap); het tijdstip (bijv. voor de weekendlezers….) en/of de actualiteit waar ik op dat moment op kan inhaken.

Laat eens horen welke Social Media voornemens jij hebt voor 2011!

Ik wens je in ieder geval een spetterend 2011 toe en hoop jullie allemaal weer bruisend tegen te komen op Twitter; LinkedIn, jullie blogs en mijn blog. En natuurlijk hoop ik ook dat sommige contacten zullen weer leiden tot een In Real Life ontmoeting, want uitsluitend beeldschermcontacten voelt ook niet social.

Marlies van der Meer; helpt ZZP’ers & non-fictie schrijvers om hun unieke kwaliteiten naar buiten te brengen: Personal Branding; Positioneren als Expert; Social Media; Bloggen; (e)Boek schrijven en werken met Plezier.


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

9 gedachten over “Jouw Social Media goede voornemens Checklist

 • Leonie Bruning

  Leuke lijst Marlies.
  Mijn goede voornemen voor 2011 is dat ik wat meer regelmaat inbouw in mijn BLT-momentjes (Blog-LinkedIn-Twitter).

  Mijn ervaring is dat je wel enige discipline moet hebben om regelmatig nieuwe blogartikelen te maken/publiceren.
  En om niet te veel tijd te besteden aan Twitter, want voordat je het weet ben je een half uur bezig met het lezen van interessante links, antwoorden en retweeten.

  Mijn Social Media planning voor 2011:
  1x per week een nieuw blogartikel
  4x per week 15 minuten Twitter
  2x per week LinkedIn (deelnemen aan discussies in mijn eigen groep en in een aantal andere groepen)

  Hier reserveer ik tijd voor in mijn agenda, zodat het een vast onderdeel van mijn activiteiten wordt en toch niet uit de hand loopt!

 • Marijke Faling

  Bedankt voor alle geweldige tips!

  Zelf heb ik tot nu toe al enkele jaren een goed bezocht niet-zakelijk weblog. Dat gaat me op de een of andere manier makkelijker af dan bloggen-om-er-klanten-door-te-krijgen.

  Iedereen een heel goed 2011 gewenst!

  • Marlies van der Meer Bericht auteur

   Ha Marijke, een goed bezocht niet-zakelijk blog lijkt me ook heel prettig :) Misschien kun je uit je dit blog wel artikelen halen en deze omvormen tot een eboek of boek. Of je vermeldt gewoon ergens in je profielgegevens dat je een goed lopend blog hebt (is goede reclame voor jezelf).
   Wens je veel passie; kracht en schrijfplezier toe voor 2011!
   Marlies

  • Marlies van der Meer Bericht auteur

   hee John dat is een goede om rekening mee te houden met die #in in je tweet!

   John ik wens je een prachtig; spetterend 2011 en blijf schrijven (ik heb een aantal bijzondere blogs van je gelezen)