Hoe kun je je als expert positioneren op Twitter?


75 checklisten voor de nieuwe manager. Een citaat uit de omschrijving van het boek “Als manager heb je een breed palet aan taken en verantwoordelijkheden, variërend van het coachen en motiveren van je medewerkers, tot het geven van presentaties en het maken van financiële rapportages.”75 Checklisten Nieuwe Manager

Managers willen ook graag weten hoe ze Twitter in kunnen zetten als zakelijk instrument. Dus ben ik gevraagd om een hoofdstuk hierover te schrijven. Met behulp van mijn Twitter checklist leren nieuwe managers hoe ze Twitter effectief in kunnen zetten bij de volgende zaken:

  • netwerken, het onderhouden van contact met klanten
  • het positioneren van jezelf en je bedrijf
  • het bevorderen van de verkoop
  • het onderzoeken van de markt
  • het werven van personeel.

CHeclist Twitter als zakelijk instrument kun je direct openen als pdf.


De vertaalslag van mijn Twitter tips voor ondernemers, geef ik hier:

Als expert positioneren

Wil je graag als expert in je vakgebied worden gezien, dan moet je heel gericht twitteren over onderwerpen die aansluiten bij jouw kennis en ervaring. Door consequent over dezelfde onderwerpen te tweeten, begrijpen je volgers dat je veel weet over deze onderwerpen en er dus deskundig in bent.
Laat je bij de keuze van je tips, citaten en links naar informatieve artikelen of filmpjes steeds leiden door de vragen ‘Hebben mijn (potentiële) klanten of opdrachtgevers iets aan deze informatie?’ en ‘Brengt deze informatie hen dichter bij een antwoord of oplossing?’

Mond-tot-mondreclame

Potentiële klanten laten zich bij de beslissing om te kiezen voor jouw bedrijf, producten en/of diensten graag leiden door de aanbevelingen van anderen. Je kunt hierop inspelen door op subtiele wijze positieve zaken over je bedrijf of jezelf te tweeten. Zo kun je bijvoorbeeld enthousiast tweeten dat training X al binnen drie dagen was volgeboekt, dat je een lezing gaat geven op een toonaangevend congres of dat jouw bedrijf in de top 50 van beste werkgevers staat. Als je het niet overdrijft, kun je verder ook af en toe de tweets met complimenten die je krijgt, retweeten.


Ik hoop natuurlijk dat je het boek 75 checklisten voor de nieuwe manager aanschaft. De helft van de checklisten voor de nieuwe manager zijn ook handig voor de zelfstandige professional. Ik krijg geen royalties, maar het is leuk als ik kan zeggen dat ik bijgedragen heb aan een bestseller.

Gerelateerde artikelen

Je tweets als marketingtool
Hoe positioneer je jezelf als expert?


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!