LinkedIn tips

Onpersoonlijke Linkedin uitnodiging? Doe er je voordeel mee!


Bij LinkedIn kun je gebruikmaken van een standaard emailtekst waarmee je iemand kunt uitnodigen om met jou te linken: I’d like to add you to my professional network. Maar deze tekst moet je niet gebruiken; de standaardtekst is erg onpersoonlijk en geeft de boodschap af dat je de ander niet de moeite waard vindt voor specifieke aandacht.

LinkedIn tips

Standaard LI uitnodiging niet gebruiken

Als je mensen uitnodigt om met je te linken, wordt het heel erg gewaardeerd als je erbij zet waar je iemand van kent en/of waarom je wilt linken. Ook mensen die je al kent, vinden het leuk als je er een regeltje persoonlijke tekst bij schrijft. Maar bij mensen waarmee je wilt linken die jou nog niet kennen, is het noodzakelijk dat je vermeldt waarom je wilt linken. Het verhoogt namelijk de kans dat ze je zullen accepteren als connectie. Vooral, in hun vakgebied bekende, LinkedInners met veel connecties gaan niet in op een onpersoonlijke uitnodiging tot connecten.Als ik uitnodigingen krijg van mensen die ik niet ken, dan klik ik altijd eerst hun profiel aan. Meestal is mijn indruk wel dat het een serieus iemand is. En vaak kan ik uit hun profiel opmaken (aan de inhoud of de manier waarop hij geschreven is) dat ze nog niet alles weten van social media. Dan snap ik dat hun onpersoonlijke uitnodiging om te connecten niet een kwestie van luiheid of nonchalance is, maar dat ze nog niet weten hoe de ongeschreven regels van LinkedIn werken.

Meestal accepteer ik dus een onpersoonlijk uitnodiging om te linken, maar ik stuur ze dan wel een berichtje met de volgende vraag en tip:

Vanuit marketing en zakelijk oogpunt zou ik graag willen weten waar je mij van kent (van mijn blog; Twitter; een aanbeveling van iem.?) of waarom je met mij wil linken. Ik hoor het graag.

Ps: Mijn vraag leidt meteen tot een tip: Als je mensen uitnodigt om met je te linken, wordt het heel erg gewaardeerd als je erbij zet waar je iemand van kent en/of waarom je wilt linken. Dit verhoogt bovendien de kans dat ze je zullen accepteren als connectie.

Dit zou jij ook moeten doen bij onpersoonlijke uitnodigingen; vragen waar ze je van kennen. Dat levert je interessante marketing informatie op en wie weet een interessante connectie. Mijn kersverse connecties reageren altijd op mijn vraag waar ze me van kennen (het antwoord is meestal mijn blog of Twitter). Bovendien zijn mijn nieuwe connecties blij met de tip.

Dus in plaats van onpersoonlijke uitnodingen naar de prullenbak te verwijzen, gebruik je ze voortaan als manier om waardevolle marketing informatie in te winnen.

Gerelateerde artikelen
Tover je LinkedIn profiel om in een Commercieel VisitekaartjeMarlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; (e)Boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

3 gedachten over “Onpersoonlijke Linkedin uitnodiging? Doe er je voordeel mee!