6 gouden social media timemanagement tips


Social media kosten me teveel tijd! Dat is een veelgehoorde klacht. Je kunt inderdaad makkelijk 1 uur op Twitter zitten als je niet uitkijkt en dan vervolgens nog eens een half uur in diverse LinkedIn groepen gaan rondneuzen.

Er zijn al veel artikelen verschenen over hoe je de baas blijft over je social media

Social media Timemanagement

Blijf baas over je social media tijd

tijd. Ik geef je graag mijn persoonlijke tips hoe ik mijn social media tijdbesteding in de hand houd en tegelijkertijd toch de nodige resultaten weet te behalen (Resultaten zoals: nieuwe klanten; nieuwe blogabonnees; retweets van mijn tweets etc).

6 gouden social media timemanagement tips

1. Houd je doel en doelgroep voor ogen. Lees de tips nog eens na in het artikel “Social media marketing plan“. Als je weet WAT je wilt bereiken en WIE je wilt aanspreken dan kun je ook gerichter ‘boodschappen’ versturen; reageren; informatie delen en om hulp of input vragen.

2. Houd alle voordelen van social media voor ogen. Dit motiveert je om regelmatig met social media bezig te blijven.

3. Gebruik alleen die social media die bij je passen. Ben je een schrijver geef dan prioriteit aan bloggen. Vind je het leuk om filmpjes te maken ga dan vloggen en/of maak een eigen account aan bij YouTube. Voel je je prettiger bij korte updates en reacties, richt je dan bijvoorbeeld meer op Twitter; LinkedIn en evt. Facebook.
Er is een maar: houd er wel rekening mee of je doelgroep ook gebruik maakt van de social media van jouw keuze.

4. Maak een vast schema wanneer je social media gebruikt en welk medium je gebruikt. Ik blog bijv. 1 keer per week op donderdag (nu met mijn boek schrijven en de vakanties, lukt dit helaas niet altijd); ik log minimaal 2 keer per week op LinkedIn in en ik Twitter op werkdagen 2 keer per dag voor zo’n 10 minuten per keer (als ik het heel druk heb, dan minimaal op 3 dagen).
Als je wat langer op Twitter zit, zul je vanzelf ontdekken op welke momenten het spitsuur is op je tijdlijn. Je doet er dan verstandig aan om ook rond die tijd te tweeten zodat je verzekerd bent van luisterende oren.

5. Maak gebruik van speciale software zoals Hootsuite (en nog vele andere) zodat ‘alles’ overzichterlijker wordt qua lezen en het volgen van mensen. Ook kunt je met sommige software (bijv Hootsuite) een bericht naar meerdere accounts versturen als je dat graag wilt.

6. Blijf lezen en leren over social media. Hoe meer je weet over aantrekkelijke profielen;  handige tooltjes en de ins en outs van alle settings van je accounts en hoe meer je weet over de geheimen van social media copywriting en social media marketing, hoe effectiever en efficienter je social media kunt gebruiken.

Als je social media niet je agenda laat beheersen, dan blijven social media leuk!

Heb jij nog een geniale social media timemanagement tip? Laat horen!


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

Een gedachte over “6 gouden social media timemanagement tips