Laat klant zien dat jij expert bent

Een zakelijk blog is de manier om te laten zien dat jij een expert bent 2


Wil je met je zakelijk blog laten zien dat jij expert in je vakgebied bent, dan moet je heel gericht artikelen of filmpjes verspreiden die over onderwerpen gaan die aansluiten bij jouw dienstverlening, kennis en ervaring. Door consequent over dezelfde onderwerpen te bloggen, veronderstellen je connecties en lezers dat je veel over deze onderwerpen weet en er dus deskundig in bent.

Een handig hulpmiddeltje om te bepalen of je informatie ook inderdaad waardevol is voor je doelgroep, is een antwoord te geven op de volgende controlevragen:

‘Hebben mijn (potentiële) klanten of opdrachtgevers iets aan deze informatie?

‘Brengt deze informatie ze dichter bij een antwoord of oplossing?’

Overigens, hoe meer jouw blogartikelen gericht zijn op dezelfde onderwerpen, hoe meer je connecties en lezers jou ook gaan associëren met die onderwerpen. Ze denken dan niet alleen dat je veel weet van je onderwerpen, maar als ze denken ook eerder aan jou als ze ‘jouw’ onderwerp tegenkomen.

Laat klant zien dat jij expert bent

Claim je onderwerpen en laat ze zien in je profielen

Behalve door steeds over dezelfde onderwerpen te bloggen, is het handig om in de zijbalk van je blog te tonen over welke onderwerpcategorieën je blogt. Als het goed is, moeten deze onderwerpen grotendeels overeenkomen met je expertise. Zo heb ik bijvoorbeeld de (sub) categorieën ‘Zakelijk bloggen’; ‘Non-fictie boek schrijven’ en ‘Expert positioneren’ aangemaakt. Meteen helder voor de bloglezer waarover ik blog en het geeft meteen aan over welke onderwerpen ik het nodige weet.

Mocht je overigens iets tegen het woord ‘expert’ hebben (‘doe maar normaal …’) vervang het dan door ‘deskundige’. Maar er is niets verkeerds aan om een expert te zijn. Het betekent alleen maar dat je ergens heel veel van afweet en/of iets heel goed kunt en dat je deze expertise graag wilt inzetten om anderen te helpen.

Dus claim jouw onderwerpen en blog er veel over. Als je dat op een waardevolle manier doet, dan gaan anderen jou vanzelf als expert zien.

(deze tekst is grotendeels overgenomen uit mijn boek: Social media marketing: Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent)

Gerelateerde artikelen
De kracht van zakelijk bloggen
Hoe positioneer je jezelf als expert?

Blogs van blogclienten die ik graag in het zonnetje zet:
Clairefotografeert van Birgitte de Keijzer
Renard van garagebedrijf Renard
Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; (e)Boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor de ZZP’ers, Trainer Schrijf een Win-win boek in 15 stappen, Coach Zakelijk bloggen en Positioneren als expert.


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “Een zakelijk blog is de manier om te laten zien dat jij een expert bent

  • Caroline van Wijk

    Inderdaad, met zakelijk bloggen bouw je een reputatie. Heb echter niet de illusie dat dat snel gaat: het is net als spekkoek, je bouwt het laagje voor laagje, maar het effect is super-lekker!