excuses niet schrijven

Waarom is je non-fictie boek nog niet geschreven?


Belang van les 1
excuses niet schrijven
Een schrijftraining, dus … je wilt graag aan de slag met schrijven of met stappen als ‘onderwerp bepalen’ en ‘titel bedenken’. Maar volgens mijn stappenplan is het belangrijk om eerst al je excuses, waarom je nog niet hebt geschreven of geen kans had om je ‘oude’ boekproject te voltooien, uit de weg te ruimen.

In de praktijk blijken veel cursisten alle boek-schrijf materialen te verzamelen en zelfs te lezen (en vinden ze het allemaal geweldig nuttig) MAAR uiteindelijk doen ze er toch niets mee. Of pas maaaanden later. Redenen waarom ze niet aan hun boek beginnen (of afmaken) variëren van: geen tijd (niet juiste moment); boek is achteraf niet origineel genoeg; waarom zou iemand eigenlijk naar mij luisteren en dus mijn boek lezen en ik kan eigenlijk helemaal niet boeiend schrijven.

Deze redenen klinken allemaal heel logisch en begrijpelijk, maar het zijn ook excuses die je van het schrijven afhouden. Je zult eerst deze ‘road blocks’ moeten opruimen om te voorkomen dat je writer’s block krijgt (nog voordat je aan je boek begonnen bent).

Opdracht

Maak een lijst van alle redenen die je hebt waarom je nog niet aan je boek bent begonnen (of waarom je jouw oude boekproject niet hebt afgemaakt).

Lees vervolgens onderstaande artikelen om op een andere manier tegen je excuses of redenen aan te kijken en er – als het goed is- van verlost te worden:

Lees deze artikelen ook als je niet echt tegen gehouden wordt door deze excuses maar je wel af en toe een klein stemmetje hoort die bijv. zegt: ‘Zal mijn boek wel anders genoeg zijn?’ of ‘Ik kan wel schrijven maar hoe doen die schrijvers dat toch dat hun boek zo lekker leest?’

Is je probleem vooral dat je, nu of de komende periode, geen tijd hebt, lees dan les 2 van morgen over timemanagement.

Ps: Voor je gemak heb ik een overzicht van alles lessen tot nu toe gemaakt.Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; Non-fictie boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er en diverse e-boeken


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor de ZZP’ers, Trainer Schrijf een Win-win boek in 15 stappen, Coach Zakelijk bloggen en Positioneren als expert.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *