Waarom wil je JOUW boek schrijven?


Veel ondernemers beginnen te snel met het schrijven van hun business boek. Uiteindelijk lopen ze vast en vragen zich dan af hoe dit komt en hoe ze verder kunnen. Als je hen dan de onderstaande twee vragen stelt, blijven ze je een helder en krachtig antwoord schuldig:
‘Waarom schrijf je dit specifieke boek?’ en
‘Waarom zou iemand jouw boek moeten kopen?’

waarom boek schrijven

Deze twee Waarom-vragen moet je kunnen beantwoorden om straks gericht te kunnen schrijven EN om niet halverwege vast te lopen.
De beste tijd om deze twee Waarom-vragen te beantwoorden, is NADAT je je onderwerp en doelgroep voor je business boek bepaald hebt.

Maar voordat je tijd en energie steekt in het schrijven van een boek, stel jezelf dan ook even deze meer algemene vragen:

Waarom wil je een boek schrijven?

Hoe beter je reden om een boek te schrijven, hoe meer kans dat je je boek zult schrijven.

Om je te overtuigen dat vooral een business boek schrijven een goed idee is (je krijgt bijv. expert status en meer klanten) heb ik een lijst samengesteld van alle goede redenen (eboek in pdf vorm) waarom ook jij een business boek zou ‘moeten’ schrijven. Laat je overtuigen!


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers. Coach-trainer van Schrijf in 5 BOEK! stappen je business boek, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen

Wat vind jij?