Guerrillamarketing: presentatie Cor Hospes SMC040


86% van de mensen wantrouwt reclame.
Tijd van zenden is voorbij.

Guerrilla Marketing

Screenshot van slide Cor Hospes

Dus tijd voor guerrillamarketing. Wat is G-marketing?
“Een onconventionele verrassende reclame actie,” aldus Cor Hospes. Maar je actie moet wel sympahtiek en relevant zijn.

Waarom werkt guerrillamarketing?
Promotionele boodschappen (een logo of merkboodschap) op niet-traditionele media (waarbij je er wel voor zorgt dat deze merkrelevant zijn) worden minder als reclame gezien en zijn daarmee geloofwaardiger. Cor geeft aan dat dit uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, verricht door Micael Dahlen; een professor in de marketing.
G-marketing (zoals ik het noem) zorgt verder ook voor duurzamere positieve merkgevoelens.

Cor heeft inmiddels een hele verzameling leuke voorbeelden van guerrilla marketing en van voorbeelden hoe het niet moet. Uit deze laatste categorie: Boodschappen op billen (assvertising) en spandoeken op koeien. Voor meer inspirerende of idiote voorbeelden zie deze slides van Cor Hospes van een andere lezing.

Een goede tip is dat je moet bedenken wat je “STE” is en dat als je kernboodschap zien. Volvo is bijvoorbeeld de veiligste. Wat is jouw bedrijf? Mijn bedrijf (of mijn merk) is de ….STE.
Per Twitter DM krijg ik van Cor een link met extra info over je STE.

En met je STE kun je vervolgens aan de slag met dit stappenplan:

Stappenplan STE CorHospes

Voor meer informatie over marketingtrends (geven; relevantie; verhalen vertellen etc) en guerrillamarketing definities, criteria en tips zoals Opleiden; Opleuken of Opvallen (lijkt me vanzelfsprekend bij G-marketing), kijk nog eens naar de slideshow die ik eerder noemde.

Ojaa zijn boek guerrillamarketingrevolutie kopen, is natuurlijk ook een goed idee als je met andere ogen naar marketing wil kijken.

PS: Cor gaf deze lezing ter ere van het 2 jarig bestaan van de social media club Eindhoven.

Marlies van der Meer auteur van Social media marketing voor de ZZP’er. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent”. Zij helpt ondernemers & non-fictie schrijvers bij Positioneren als Expert; Effectief Social Media gebruik; Zakelijk Bloggen en (e)Boeken schrijven


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

Een gedachte over “Guerrillamarketing: presentatie Cor Hospes SMC040