Voorkom Zondagavond-stress


  • Zie je iedere zondagavond op tegen de komende werkweek?
  • Kun je moeilijk in slaap komen op zondagavond?

Herken je je hierin? Dan ben je niet de enige. Een derde van de Nederlandse werknemers kan op zondagavond niet in slaap komen; zo bleek uit een opiniepeiling (in 2008) van de moederorganisatie van Monsterboard.nl.

Hoe kun je zorgen dat je weer kunt genieten van je zondagavond en niet onnodig wakker ligt van de komende werkweek? Lees hiervoor de onderstaande tips.

Drie eenvoudige tips om maandag weer met plezier naar het werk te gaan

1) Zorg dat je de laatste werkdag voor je weekend een to-do list voor de maandag maakt plus een planning voor de rest van de week. Hierdoor hoef je zondagavond in bed niet meer te bedenken (en te onthouden!) wat je maandag allemaal nog moet doen.

2) Verdeel je weekendklussen over zowel de zaterdag als de zondag. Een goed idee is om de vervelende of grote klussen op zaterdag in te plannen en om de leuke activiteiten op zondag te doen zodat je het weekend met een prettig gevoel kunt afsluiten. Zorg ook dat je niet teveel klussen in een weekend plant. Je weekend is ook bedoeld om te ontspannen.

3) Slaap niet te lang uit in het weekend. Doe je dat wel dan raak je uit je (werkweek)ritme en heb je waarschijnlijk nog geen echte slaap tegen de tijd dat je zondagavond naar bed gaat. Als je graag uitslaapt dan kun je het beste op zaterdagochtend echt uitslapen en op zondagochtend slechts een half uur later opstaan dan je doordeweeks doet.

Ik wens je veel plezier de komende maandagochtenden!

PS:Als deze tips niet helpen, wordt het misschien tijd om met een coach of loopbaanadviseur te praten om te kijken wat je echt dwars zit en hoe je dit kunt aanpakken. Mocht je al langer met de gedachte spelen om een eigen bedrijf te beginnen, neem dan eens vrijblijvend contact met me op.

Marlies van der Meer helpt zelfstandig ondernemers en/of Non-fictie schrijvers om door de bomen hun UNIEKE bos te zien zodat ze met passie aan de slag kunnen. Zij is gespecialiseerd in Personal Branding en Positioneren als expert d.w.v. Social media, Bloggen, Informatie-producten maken en Non-fictie schrijven.


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!