Kleuren Personal brand

Wist je dat je Personal Brand inclusief je omgeving is?


Kleuren Personal brand

Kleuren bepalen ook je Brand

Als Zzp’er of solo business owner ben jezelf een duidelijk onderdeel van je merk. Maar bij je Personal Brand is het niet genoeg om te weten wat jou (als persoon) anders maakt dan je concurrenten en hoe jouw aanbod (incl.’verpakking’) en werkwijze anders is dan wat al verkrijgbaar is in de markt.

Nee, het gaat ook om minder voor de hand liggende dingen die de beeldvorming rond jou en je bedrijf negatief kunnen beïnvloeden als je niet oppast.

Vraag jezelf daarom altijd af: Welke boodschappen zend ik met mijn omgeving uit? Denk aan: je kantoor, je bureau, je uiterlijke verschijning, je auto of fiets, de mensen met wie je optrekt (je netwerk), de restaurants of cafeetjes waar je komt (als je een foto op social media zet) etc. etc. Alle boodschappen die je uitstraalt moeten consistent met je Brand zijn.

Ook je kleurgebruik is belangrijk. De kleuren van je logo, je website, je blog, je e-boeken of handouts en ga zo maar door en natuurlijk de kleuren van je kleren. Zoek eens naar info. over de psychologie van kleuren. Rood staat bijv voor passie of power; is het je ook opgevallen dat veel vrouwelijke business coaches zich voor hun salespages laten fotograferen in in een rode jurk of mantelpak?

Waar het bij Personal Branding om gaat, is dat je
Wie je bent met Wat je doet en Hoe en waar je het doet
met elkaar in overeenstemming brengt.


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!