Ken jij deze onbekende valkuil bij het schrijven van je business boek?


Deze 3 bekende valkuilen voor schrijvers ken je zeker:

1. Te weinig tijd vrijmaken
Dit artikel met timemanagement tips voor je boek zal je helpen om deze valkuil te voorkomen.

Business boek schrijven

2.Writers block veroorzaakt door beperkende gedachtes.
Als je je niet goed voorbereidt en meteen begint met schrijven, dan loop je vaak vast omdat je niet weet wat je nog meer kunt schrijven of omdat je niet weet of het wel interessant genoeg is en dus zal verkopen of omdat je opeens last krijgt van ‘het is al 100 keer geschreven’. Wat een goede voorbereiding dan wel is, leer je in de training ‘:Schrijf je business boek in 5 BOEK! stappen waarover later meer.
En als je last hebt van beperkende gedachtes, lees dan eens dit artikel over waarom je boek nog niet geschreven is.

3. In de researchfase blijven steken
Als je maar blijft researchen (lezen, cursussen volgen etc) dan kom je niet aan schrijven toe. De oplossing: je research verdelen over je hoofdstukken. D.w.z. lees eerst alles over hoofdstuk 1 en schrijf dan hoofdstuk 1. Lees dan pas alles over hoofdstuk 2 en schrijf dan hoofdstuk 2 etc.

Maar dan nu de onbekende valkuil. Veel business boek schrijvers informatie aan het verzamelen zijn over hoe je een boek moet schrijven, raken afgeleid door alle informatie over ‘hoe publiceer je een boek?’ of ‘hoe vind je een uitgever?’ en ‘hoe verkoop ik mijn eboek?’

Ze denken: Als ik weet hoe ik mijn boek moet uitgegeven en verkopen, dan komt het wel goed met mijn boek.
Maar inmiddels hebben ze zoveel tijd besteed aan deze onderwerpen dat ze nog steeds geen letter geschreven hebben. Erger nog, ze realiseren zich dat het schrijven van een boek een heus project is en ze raken gedemotiveerd.

De valkuil is dat je bent begonnen de laatste stappen van het schrijven van een business boek: publiceren en verkopen. Je hebt stap 1 ‘het schrijven van je manuscript’ overgeslagen. En je weet: zonder boek valt er ook weinig te publiceren; laat staan te verkopen.

Concentreer je dus eerst op je manuscript. Natuurlijk is marketing belangrijk, en in de voorbereiding van je boek besteed je dan ook aandacht aan zaken als: voor wie is het geschreven en wat is het doel van je boek? Als je dat niet scherp hebt, kun je niet gericht schrijven en loop je zeker vast.

Als je je business boek goed voorbereidt (onderwerp; doelgroep; doel; titel; inhoudsopgave om maar een paar dingen te noemen) dan heb je vanzelf een aantal zeer belangrijke marketing stappen gezet.

De training Schrijf in 5 BOEK! stappen een business boek is helemaal gericht op het voorkomen van zowel de bekende valkuilen als deze onbekende valkuil. Speciaal voor het voorkomen van deze onbekende valkuil heb ik 2 bonussen toegevoegd aan de training: Tips voor het uitgeven van je boek en Tips voor de social media marketing van je boek.

Schrijf dus eerst dat manuscript van je business boek.

Ps: Er is overigens nog een onbekende valkuil te noemen: Geen marketingzaadjes in je boek te planten waarmee je later makkelijk kunt oogsten (= makkelijker verkopen). Maar daarover vertel ik je alles in de online training ‘Schrijf in 5 BOEK! stappen een business boek.


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!