Kloggen; een snelle manier van bloggen


Bloggen, hoe kom je aan ideeen of inspiratie voor een artikel?
Bloggen, hoe schrijf je snel een artikel?

Dat zijn toch wel 2 vragen die je vaak terughoort onder ondernemers die willen gaan bloggen of die al een tijdje bloggen.

Er zijn meerdere antwoorden te bedenken (bijv. recycle je content of gebruik artikel templates), maar ik heb onlangs een nieuwe oplossing bedacht: Kloggen. Hoe langer ik met het idee rondliep, hoe enthousiaster ik werd. Je hebt Vloggen (je plakt een Video of een video-link in je blog en schrijft er wat commentaar of een opdrachtje bij) en Ploggen (je plaatst aan het einde van de dag een foto/Photo-verslag van je dag op je blog) en toen dacht ik: ik ga Kloggen.

Ploggen Kloggen

Als je veel leest, kom je regelmatig interessante dingen tegen. Meestal is er een zin of een (halve) alinea die je bijzondere aandacht trekt. Het is mooi gezegd; treffend samengevat; een gouden tip of het stemt tot nadenken. En dat wil je niet voor je houden; dat wil je delen; bijvoorbeeld op je blog.

Maar als het stukje, dat je wilt citeren, in de krant of een tijdschrift staat, moet je de zinnen overtypen of kijken of je het stuk ook digitaal kunt vinden. Leuker is om het stukje uit te knippen en te fotograferen/scannen en vervolgens in je blogartikel te plaatsen, omdat je op deze manier ook meteen een plaatje bij je praatje hebt. De sport is om dit ‘praatje’ (je commentaar op je knipsel) kort te houden zodat het schrijven je weinig tijd kost. En nee, de K van Kloggen is niet van Kort (hoewel dat wel belangrijk is), maar van Knipsel; Kloggen is Knipsel-bloggen.

Een Klog (een knipsel met kort commentaar) lost meteen de bovenstaande vragen op: ‘Hoe kom ik aan een idee?’ en ‘Hoe schrijf ik snel een artikel?’

Bovendien past Kloggen helemaal bij mijn idee dat een expert/deskundige regelmatig waardevolle informatie moet doorspelen aan zijn social media connecties en als het ware als een digitale knipselmap moet fungeren. Je connecties denken dan niet alleen dat je terecht veel weet over je vakgebied (kenmerk van een expert) maar zullen het ook waarderen dat je hen van interessante informatie voorziet (like-factor).

Ik ga regelmatig Kloggen en zou het geweldig vinden als meer mensen dat gaan doen. Laat je onder dit artikel een reactie achter met een link naar jouw eigen klog? Dat zou ik heel leuk vinden.

Hier mijn eerste voorbeeld: ZelfplagiaatMarlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; Non-fictie boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er en diverse e-boeken


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!

4 gedachten over “Kloggen; een snelle manier van bloggen