LinkedIn Updates

Wij van social media vinden: Jouw zoektocht naar een niche heel boeiend


LinkedIn UpdatesIn onze wekelijke LinkedIn updates die we per mail ontvangen, zien we regelmatig dezelfde mensen voorbij komen. Ze hebben weer zitten sleutelen aan hun huidige functiebeschrijving en ‘slogan’ die naast hun ava staan.

Per LinkedIn update leven we mee met het proces van bijvoorbeeld (ja lezers, het is allemaal fictief) ‘Ik ben een zzp coach’ naar ‘Ik ben een zzp coach die zelfstandig ondernemende vrouwen meer laat verdienen’. Een week later zien we dan dat het ‘meer verdienen’ is aangevuld met ‘minder moeite’ en weer een week later is alles veranderd naar: ‘Ook jij kunt een ton omzet per jaar verdienen’. Of dat dan weinig moeite kost en nu ook voor de mannen geldt, weten we helaas niet.

Natuurlijk vinden wij ook dat hoe specifieker je aanbod is, hoe beter je je kunt onderscheiden, maar wij vinden het professioneler dat je jouw niche-gesleutel achter de schermen doet en even wacht met het publiceren van je profielwijzigingen. Dan krijgen wij het gevoel dat je zelf ook weet wat je doet.

Hoe vaak update jij je LinkedIn profiel eigenlijk?

Dit is het derde artikel van een reeks van 14 social media observaties met een knipoog van ‘Wij van social media vinden …’. Van 25 december t/m 7 jan plaats ik iedere dag een social media observatie.
Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; (e)Boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers. Coach-trainer van Schrijf in 5 BOEK! stappen je business boek, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen

Wat vind jij?

Een gedachte over “Wij van social media vinden: Jouw zoektocht naar een niche heel boeiend