waarom boek schrijven

Wij van social media vinden: Jouw boekenkast veel interessanter


Wij luisteren en kijken graag naar informatie waar we iets van kunnen leren. Maar als je filmpje maakt vanachter je bureau met een boekenkast of –plank op de achtergrond, dan hebben wij opeens oog voor de boeken. En raken we afgeleid van alle vragen die omhoog borrelen:

  • Zijn die boeken daar bewust neergezet; een selectie van boeken waarmee je ‘gezien’ wilt worden?
  • Zijn het alleen vakgerichte boeken of ook de ’s avonds-op-de-bank-hang boeken?
  • Zijn het echt jouw boeken of zijn het de boeken van de cameraman- of vrouw?

Boekenkast youtube filmpjes

Om deze vragen te beantwoorden moeten we echt even op de pauzeknop drukken en de scherminstellingen op 150% zetten. Met de antwoorden op zak drukken we weer op ‘play’ en zien verschrikt dat de video nog 6 minuten duurt. Drie minuten zou nog kunnen, maar we hebben al teveel tijd verknoeid. Die video kijken we wel een andere keer. Zou het?

Heb jij dat ook; dat de achtergrond soms op de voorgrond treedt?

Dit is het 7de artikel van een reeks van 14 social media observaties met een knipoog van ‘Wij van social media vinden …’.
Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; (e)Boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers. Coach-trainer van Schrijf in 5 BOEK! stappen je business boek, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen

Wat vind jij?