reclame code social media

Boekrecensies met malle #hashtags. Heb jij ze al gezien?


Schrijf jij al boek recensies of reviews met de malle hashtags #adv, #paid, #prom, #spon of met de toevoeging ‘advertorial’?

reclame code social media

Wanneer je een vergoeding (in geld of natura) krijgt om een product te recenseren op je blog (of Twitter etc.) dan moet je dit van de reclamecode Sociale Media uitdrukkelijk vermelden. Ze willen sluikreclame vermijden.

Maar hoe gaat de Reclamecode commissie controleren of ik het boek van mijn recensie zelf betaald heb of van de uitgever of schrijver gekregen heb?

En STEL dat recensenten zich strikt aan deze regel houden, dan worden positieve recensies van zelf gekochte boeken (te herkennen aan het ontbreken van de malle hashtags) opeens nog meer reclame dan ooit. Want de recensent is positief over een boek …. dat hij notabene zelf gekocht heeft, nou dat wil wat zeggen, hè Reclamecode-mensen! Dat is pas echte reclame voor de schrijver.

Dus ik stel voor dat je bij iedere boekrecensie de hashtag #zelfgekocht plaatst; ook als je het boek van de uitgever gekregen hebt. Want ik ben pro extra reclame voor de schrijver :)

Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; Non-fictie boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er en diverse e-boeken


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Coach-trainer van Schrijf je Business Boek in 5 BOEK! stappen, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers.

Deel jouw tips hier!