Passies? Help, hoe ontdek ik ze? 2


Je passies ontdekken, kun je al binnen een week; dat is geen zoektocht van 10 jaar zoals ik laatst in de Intermediair las. En als het goed is, kom je geen nieuwe dingen tegen, maar word je je wel bewust van dingen waar je eerder geen aandacht aan hebt besteed (die dus verborgen zaten).
Hierbij wat tips om je passies te ontdekken:

Je passie ligt bij die activiteiten waarbij je het gevoel hebt dat de tijd ‘vliegt’, waar je dus helemaal in opgaat en waar je ondanks je harde werk toch energie van krijgt en enthousiast van wordt. Bezig zijn met je passie geeft je een gevoel van voldoening; inspireert je
Welke activiteiten uit je jeugd; op je werk en in je vrije tijd voldoen aan deze voorwaarden?

Andere passie-signalen:
je praat er graag over en vindt het leuk om er meer over te weten te komen. Je bent meestal ook erg goed in je passie-activiteiten.

Vraag ook aan anderen wat zij vinden dat jij goed kunt.
Maar vergeet niet dat je passie niet is wat je alleen maar goed kunt; je moet het ook enthousiast-makend interessant vinden.

passies ontdekken

Populaire droom: eigen hotelletje in het buitenland

Voor het geval je een droom wilt waarmaken, is het verstandig je eerst af te vragen of je droom wel overeenkomt met je passie(s) of dat je gebruik kunt maken van je passies om je droom waar te maken. Hoe meer passies je in je droom kunt stoppen, hoe gemotiveerder je zult zijn om je droom ook echt te realiseren.
Bij dromen realiseren is het overigens ook belangrijk dat je zeker weet dat het JOUW droom is en dat je niet bezig bent om te  voldoen aan de wensen en eisen van anderen.

Veel succes met het maken van je lijst met passie-activiteiten. Zorg ervoor dat je passies terugkomen in je werk of bedrijf, dan zul je altijd met plezier werken!

Marlies van der Meer auteur van Social media marketing voor de ZZP’er. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent”. Zij helpt ondernemers & non-fictie schrijvers bij Zakelijk Bloggen; (e)Boeken schrijven en Positioneren als Expert

 


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor de ZZP’ers, Trainer Schrijf een Win-win boek in 15 stappen, Coach Zakelijk bloggen en Positioneren als expert.


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “Passies? Help, hoe ontdek ik ze?