Passies? Help, hoe ontdek ik ze?


Je passies ontdekken, kun je al binnen een week; dat is geen zoektocht van 10 jaar zoals ik laatst in de Intermediair las.
Hierbij wat tips om je passies te ontdekken:

Je passie ligt bij die activiteiten waarbij je het gevoel hebt dat de tijd ‘vliegt’, waar je dus helemaal in opgaat en waar je ondanks je harde werk toch energie van krijgt en enthousiast van wordt. Bezig zijn met je passie geeft je een gevoel van voldoening; het inspireert je.
Welke activiteiten uit je jeugd; op je werk en in je vrije tijd voldoen aan deze voorwaarden?

Andere passie-signalen:
je praat er graag over en vindt het leuk om er meer over te weten te komen. Je bent meestal ook erg goed in je passie-activiteiten.

Vraag ook aan anderen wat zij vinden dat jij goed kunt.
Maar let op: een passie is niet alleen wat je goed kunt; je moet het ook enthousiast-makend interessant vinden.

Voor het geval je een droom wilt waarmaken, is het verstandig je eerst af te vragen of het echt JOUW droom is en of je niet bezig bent om de droom van iemand anders (bijv. je ouders of partner) te realiseren.

Maak nu je lijst met passie-activiteiten of -onderwerpen. Zorg er vervolgens voor dat ze terugkomen in je bedrijf, blog of boek. Dan zul je altijd met plezier werken!

Marlies van der Meer auteur van Social media marketing voor de ZZP’er. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent”. Zij helpt ondernemers & non-fictie schrijvers bij Zakelijk Bloggen; (e)Boeken schrijven en Positioneren als Expert

 


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers. Coach-trainer van Schrijf in 5 BOEK! stappen je business boek, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen

Wat vind jij?

2 gedachten over “Passies? Help, hoe ontdek ik ze?