Doelgroep van je non-fictie boek bepalen


Schrijf het boek waar jouw doelgroep behoefte aan heeft. Dit zorgt ervoor dat je straks ook kopers voor je boek hebt. Bovendien wordt het schrijven van je boek eenvoudiger omdat je beter weet:

  • welke informatie jouw doelgroep wel en niet wil hebben
  • welke voorbeelden en/of tips wel of niet zullen aanslaan
  • welke toon of schrijfstijl zij prettig zullen vinden om te lezen

Hoe meer je rekening houdt met de doelgroep van je boek, hoe meer zij de inhoud zullen waarderen (zich erin zullen herkennen; ervan kunnen leren; het prettig vinden om te lezen) en dit leidt weer tot meer mond-tot-mond reclame.

Redenen genoeg dus om uit te zoeken wat de beste doelgroep voor jouw boek is.

doelgroep boek bepalen

onderwerp boek bepalen

Doelgroep:

  • Wie is je ideale klant (of lezer)?
  • Met welke vragen zitten ze en dus: naar welke antwoorden zijn ze op zoek?
  • Met welke problemen zitten ze en dus: naar welke oplossingen zijn ze op zoek?

In de volgende les gaan we verder met je marktonderzoek (de behoefte in de Markt) en hoe je uiteindelijk het beste onderwerp voor je boek kunt kiezen. Nu eerst veel plezier met het samenstellen van je ideale lezersprofiel.

Lijst van alle vorige lessen Non-fictie November.Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er, Trainer Schrijf in 15 stappen een win-win boek en coach Zakelijk bloggen; Niche kiezen en Positioneren als Expert (o.a. door slim gebruik van social media)


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor de ZZP’ers, Trainer Schrijf een Win-win boek in 15 stappen, Coach Zakelijk bloggen en Positioneren als expert.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *