Facebook biedt je ook de mogelijkheid aan om een bedrijfspagina aan te maken, op voorwaarde dat je eerst een persoonlijk profiel aanmaakt.
Ik zie nu dat steeds meer zelfstandige professionals een bedrijfspagina aanmaken, maar dat de updates daar weinig verschillen van die van hun persoonlijk profielpagina. Of je ziet dat ze bijvoorbeeld al hun tweets automatisch doorplaatsen naar hun bedrijfspagina.
Veel van deze bedrijfspagina’s van zelfstandig professionals bieden dus weinig extra’s ten opzichte van de persoonlijke profielpagina’s. Dit zal ook wel verklaren waarom er op de bedrijfspagina’s meestal weinig interactie is met andere Facebook-vrienden. Het contact vindt immers al plaats op de persoonlijke profielpagina’s.
De meeste bedrijfspagina’s van zelfstandige professionals lezen dus als een: ‘Ik wil deze kans om mijn bedrijf op Facebook te zetten niet laten liggen, maar voor echt contact moet je op mijn persoonlijke profiel zijn.’
Mijn advies is dus om alleen aan een Facebookbedrijfspagina te beginnen als je deze een duidelijke meerwaarde weet te geven. Doe je dit niet, dan breng je potentiële klanten in verwarring. Na een rondje ‘zoek-de-tien-verschillen’ weten ze niet goed waar ze moeten zijn: op het persoonlijk profiel of de bedrijfspagina? Ze zullen waarschijnlijk kiezen voor de pagina waar ze zien dat jij echt contact met anderen maakt.
[Dit is een fragment uit hoofdstuk 3 ‘Als niemand je kent, ben je een Zelfstandige Zonder Klanten’]Tweet
Marlies van der Meer auteur van Social media marketing voor de ZZP’er. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent”.
Zij helpt ZZP’ers & non-fictie schrijvers om hun unieke kwaliteiten te ontdekken en naar buiten te brengen: Personal Branding; Positioneren als Expert; Social Media; Bloggen en (e)Boek schrijven.
Marlies – je geeft goed aan waar veel professionals en ondernemers mee zitten – facebook wel of niet gebruiken – het is de onwetendheid wat twijfel zaait!
Het geheim zit in het gebruik van je persoonlijk profiel alleen voor contact met familie, vrienden en geinteresseerden. Voor zakelijke contact gebruik je een Facebook de bedrijfspagina gericht op je eigen zakelijke doelgroep (fans).
Zo splits je ook de berichtgeving voor je doelgroep (en zo val je je familie ook niet lastig met zakelijke informatie en productaanbiedingen). Heel effectief.
Hoe je een goede bedrijfspagina opzet, hoe je vele fans aantrekt en hoe je fans omzet naar leads en betalende klanten vergt nieuwe kennis en vaardigheden. En dat is met een ervaren coach te leren.
Hee Marlies,
Dit zet me goed aan het denken en dat komt net op het moment dat je op Google+ ook de mogelijkheid krijgt om een bedrijfspagina te maken….
Leuk hoe je toch steeds weer tot nieuwe inzichten komt…. #lerendemens
Ik ga dit zeker even laten sudderen!!
groetjes
Tessa