boek schrijven online training

Schrijftip voor je boek: Orden je materialen


Als je veel materiaal voor je boek verzameld hebt, is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hierdoor ben je eerder geneigd om maar niet aan je boek te beginnen omdat het een te grote  klus lijkt. Orden daarom al je materiaal; ook je papieren materialen zoals tijdschrift- en krantenartikelen, geprinte blogartikelen, aantekeningen, handouts van trainingen en workshops etc. boek schrijven online trainingStop je papieren materiaal voor je boek in een ordner met tabbladen waarbij ieder hoofdstuk zijn eigen tabblad krijgt.

Dit biedt je vele voordelen:

  • Tijdens het schrijven van een hoofdstuk heb je al het materiaal van dat hoofdstuk bij elkaar. Dit scheelt je zoeken.
  • Door al je materiaal bladeren is eenvoudiger dan  als het in stapels op je bureau ligt.
  • Het is een geruststelling als je ziet dat je voor bepaalde hoofdstukken meer dan genoeg materiaal hebt.
  • Je kunt inschatten welke hoofdstukken je veel tijd gaan kosten: of omdat je teveel materiaal hebt (je moet snoeien) of omdat je te weinig materiaal hebt (je moet schrijven).

Een ordner is een van de manieren om overzicht te houden tijdens het schrijven van je boek. Maar voorwaarde is wel dat je eerst weet welke hoofdstukken je gaat schrijven. Hoe je dat bepaalt en hoe je een aantrekkelijke inhoudsopgave maakt, vertel ik je in de online training Business boek schrijven, kom je ook?


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers. Coach-trainer van Schrijf in 5 BOEK! stappen je business boek, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen

Wat vind jij?