Echt handige Twitter tools


Er zijn zoveel sites; tools en programma’s specifiek voor Twitter dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik geef je hier een paar tooltjes die ik zelf regelmatig gebruik. Ze voldoen aan de volgende criteria:

 • Gratis (met betaalbare extra’s die ik niet gebruik)
 • Niet moeilijk om te gebruiken
 • Handig en/of informatief vanuit oogpunt van je marketing

Topsy.com Vul hier de link in van je blogartikel en je kunt zien wie er allemaal over je blogartikel heeft getwitterd. Dit geeft je enig inzicht of het onderwerp van je blogartikel anderen aanspreekt. Meestal zul je wel zelf als eerste over je eigen blogartikel moeten twitteren.
Je kunt ook automatische trackbacks van Topsy.com onder je blogberichten laten plaatsen (okay; vraag niet hoe, want mijn WordPress blog doet dat automatisch).

Favstar.fm Vul hier je Twitternaam in en je kunt zien welke tweets van jou door anderen als favoriet aangevinkt zijn.

Tweetbook.in Dit blijf ik een geweldige tool vinden. Als je Tweetbook toegang verleent tot je Twitteraccount, kun je een PDF laten maken van al je favorieten.
Ik sla bijvoorbeeld alle werkgerelateerde complimenten op als favoriet en kan op deze manier een testimonial e-boekje maken.

Tweetdeck.com Ik vind het prettig om in 1 scherm al mijn mentions; friends/timeline; direct messages; favorieten en new followers te zien.
Als ik een bepaald onderwerp volg (bijv. op maandagavond #blogpraat) dan maak ik daar tijdelijk een aparte kolom voor aan.

Laat eens horen welke Twittertools jij graag gebruikt.

Marlies van der Meer helpt zelfstandig ondernemers en/of Non-fictie schrijvers om door de bomen hun UNIEKE bos te zien zodat ze met passie aan de slag kunnen. Zij is gespecialiseerd in Positioneren als expert d.w.v. Social media, Bloggen en Non-fictie schrijven.


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor ZZP’ers. Coach-trainer van Schrijf in 5 BOEK! stappen je business boek, Moeiteloos bloggen met de BLOG-formule, Kies en Claim je Niche in 5 stappen

Wat vind jij?

8 gedachten over “Echt handige Twitter tools

 • mirandakampers

  Hoi Marlies,

  Jouw tips zien er veelbelovend uit! Ik ga er zeker mee aan de slag, omdat ik verwacht dat het me meer effect zal opleveren. Nu er steeds meer geblogd en getwitterd wordt, wil ik me daar ook gerichter en interactiever in opstellen.
  Oja, ik ben een Explorer, maar dat had je misschien al opgemaakt uit mijn reactie ;).
  Ik ga nu eerst weer verder met mijn eigen boek over Personal Branding. Dus ik blijf je zeker volgen.
  Succes met schrijven en jouw uniciteit!

  • Marlies van der Meer Bericht auteur

   Miranda de Explorer. Ook een handige rol als je schrijver bent. En een boek over Personal branding; heeeel interessant. Ben benieuwd naar jouw invalshoek; inzichten; toevoegingen. Zoals je ziet op mijn blog, vind ik Personal Branding een interessant onderwerp. Ben er nu al 2x over geinterviewd:) De link naar het radiointerview staat op de media pagina op dit blog. Zodra ik een link heb naar het zakenblad-tijdschrift artikel laat ik het je weten. Of wil je er liever niet meer teveel over horen/lezen omdat je dan niet meer lekker kunt schrijven??
   Ik ga zeker jouw blog beter bekijken!
   Jij ook heel veel succes met schrijven! ps ga je het zelf uitgeven of via een (bekende?) uitgever?

 • Vince Balk

  Hallo Marlies,

  ik vind Twitterfeed een hele handige tool om blogposts (of andere RSS) direct in je twitteraccount te posten, zonder dat je dat handmatig hoeft te doen. Kan trouwens ook direct naar je Facebookpagina, als statusupdate.

  Groeten,

  Vince

  • Marlies van der Meer Bericht auteur

   Hai Vince
   Op blogpraat hadden ze het hier ook over. Ik wil niet mijn blogposts automatisch op twitter posten omdat “als je je blogartikel iedere x met ander tekst promoot is dat persoonlijker dan zo’n automatische tweet.” Bovendien als je je artikel steeds met iets andere bewoordingen promoot, heb je kans dat het net weer andere lezers weet te raken/triggeren.

   gr M