Waarom wil je een non-fictie boek schrijven?


Veel non-fictie schrijvers beginnen met hun eerste (e)boek veel te snel met schrijven. Uiteindelijk lopen ze vast en vragen zich dan af hoe dit komt en hoe ze verder kunnen. Als je ze dan de onderstaande twee vragen stelt, blijven ze je een helder en krachtig antwoord schuldig:
‘Waarom schrijf je dit specifieke boek?’ en
‘Waarom zou iemand jouw boek moeten kopen?’

waarom boek schrijven

Maar deze twee Waarom-vragen (plus enkele andere vragen die ik je pas zal stellen in de opdracht ‘Waarom zou jouw lezer jouw boek willen lezen?’) moet je wel kunnen beantwoorden om straks gericht te kunnen schrijven EN om niet halverwege vast te lopen.
De beste tijd om deze twee Waarom-vragen te beantwoorden, is NADAT je je onderwerp en doelgroep voor je boek bepaald hebt.

Nu is het nog de tijd om je eerst twee algemenere vragen te stellen:

Waarom wil je een boek schrijven?
Waarom giet je je informatie niet in een blog of training etc.?

Een boek schrijven kost tijd en energie en dus is het belangrijk om een goede reden te hebben om een boek te schrijven. Hoe beter je reden, hoe meer kans dat je je boek zult afschrijven. Om je op weg te helpen heb ik een lijst samengesteld van allemaal goede redenen waarom ook jij een boek zou ‘moeten’ schrijven.

Morgen krijg je de opdracht waarmee je het specifieke onderwerp voor jouw boek kunt gaan bepalen.

Lijst van alle vorige lessen Non-fictie schrijven.Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; Non-fictie boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er en diverse e-boeken


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor de ZZP’ers, Trainer Schrijf een Win-win boek in 15 stappen, Coach Zakelijk bloggen en Positioneren als expert.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *