Gratis training Non-fictie Boek schrijven


Heel veel Nederlanders willen een boek schrijven.
non fictie november Onder hen zijn ook een groeiend aantal professionals dat graag een non-fictie boek wil schrijven. Met een (e)boek kunnen ze namelijk:

 • Hun kennis; tips en inzichten met anderen delen
 • Als expert gezien worden of hun bestaande expert-status benadrukken
 • Potentiële klanten interesseren voor hun dienstenaanbod en hun bedrijf.

Maar vaak blijft het schrijven van een boek bij een voornemen of een droom. Veel professionals laten zich namelijk weerhouden door de volgende angsten, onzekerheden of excuses:

Denk jij ook over het schrijven van een (e)boek? Dan hoop ik dat bovenstaande artikelen de weg vrij maken om eindelijk je boekambities of -dromen waar te maken.

Nu blijven er nog 4 vragen over:

 1. Waarover schrijf ik mijn boek?
 2. Hoe schrijf ik een goed boek?
 3. In welke vorm en hoe publiceer ik mijn boek?
 4. Hoe verkoop ik mijn boek?

Met de antwoorden op deze vragen kan ik je helpen. Sinds 2009 maak ik al materialen (blogartikelen; boekcoaching-opdrachten; eboeken en workshops) om deze vragen te beantwoorden. In feite fungeren al deze materialen als een boekcoach. Een boekcoach die de schrijver helpt om vol vertrouwen en met plezier een boeiend boek te schrijven waar vraag naar is.non-fictie boek schrijven

Omdat het nu Non-Fiction November is ,#NoFiNov, (afgeleid van National Novel Writing Month #NaNoWriMo) wil ik je helpen met het schrijven van je non-fictie boek. Concreter gezegd, wil ik je op weg helpen met de vragen ‘Waarover moet ik schrijven?’ en ‘Hoe schrijf ik een goed boek?’ Dus …

Ik bied al mijn blogabonnees een gratis training aan:

Non-fictie November: Een goede voorbereiding is het halve werk

Onderwerpen die zeker aan de orde komen in ‘Non-fictie November’ zijn:

 • Wat weerhoud je om je (e)boek te schrijven?
 • Hoe bepaal je welk onderwerp het beste bij je past
 • Hoe weet je of er markt voor je (e)boek is?
 • Hoe schrijf je een pakkende titel?
 • Tips voor je achterflap
 • Hoe kom je snel aan content voor je (e)boek?
 • Tips voor story telling (onderdeel van boeiend schrijven)

Natuurlijk geef ik niet al mijn boekschrijf-info gratis weg, maar met de informatie uit de gratis training, kun je heel goed aan de slag. Bovenstaande onderwerpen worden overigens veel uitgebreider behandeld in de online training: ‘Schrijf in 15 stappen een win-win boek’. En deze training bevat natuurlijk nog veel meer onderwerpen dan hier in de gratis training aan de orde zullen komen.

Ik hoop dat de training ‘Non-fictie November’ je motiveert om eindelijk aan je boek te beginnen zodat jij je klanten kunt laten zien dat jij de beste oplossing bent.
Je kunt deze training natuurlijk ook gebruiken als je vast bent gelopen met je boek en deze nu in ‘de la’ ligt. Met alle lessen die je krijgt, kun je je boek weer vlot trekken.

ShareMarlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; (e)Boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor de ZZP’ers, Trainer Schrijf een Win-win boek in 15 stappen, Coach Zakelijk bloggen en Positioneren als expert.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *