boek schrijven online training

Schrijftip voor je boek: Orden je materialen


Als je veel materiaal voor je boek verzameld hebt, is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hierdoor ben je eerder geneigd om maar niet aan je boek te beginnen omdat het een te grote of onmogelijke klus lijkt. Orden daarom al je materiaal; ook je papieren materialen zoals tijdschrift- en krantenartikelen, geprinte blogartikelen, aantekeningen, handouts van trainingen en workshops (van jezelf of anderen) etc. boek schrijven online training

Stop je papieren materiaal voor je boek in een ordner met tabbladen waarbij ieder tabblad voor een hoofdstuk staat.
Dit biedt je vele voordelen; dankzij je ordner:

  • heb je tijdens het schrijven van ieder hoofdstuk al je materiaal van dat hoofdstuk bij elkaar. Dit scheelt je zoeken.
  • kun je makkelijker door je materiaal bladeren dan als al je materiaal in stapels op je bureau ligt.
  • kan het een hele geruststelling zijn wanneer je ziet dat je voor bepaalde hoofdstukken meer dan genoeg materiaal hebt.
  • kun je een inschatting maken welke hoofdstukken je veel tijd gaan kosten. Veel tijd omdat je veel materiaal hebt waar je doorheen moet ‘ploegen’. Of veel tijd omdat je nog veel ‘vers’ materiaal moet schrijven (weinig materiaal van jezelf kunt recyclen) en/of omdat je nog het nodige researchwerk moet doen.

Een ordner is een van de manieren om overzicht te houden tijdens het schrijven van je boek. Maar voorwaarde is wel dat je eerst bepaald hebt welke hoofdstukken je gaat schrijven. Hoe je dat bepaalt en hoe je verder je inhoudsopgave bepaalt (en dus ook de volgorde van je verschillende hoofdstukken vastlegt), leer je in stap 8 van de online training: Schrijf in 15 stappen een Win-win boek.Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er, Trainer Schrijf in 15 stappen een win-win boek en coach Zakelijk bloggen; Niche kiezen en Positioneren als Expert (o.a. door slim gebruik van social media)


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor de ZZP’ers, Trainer Schrijf een Win-win boek in 15 stappen, Coach Zakelijk bloggen en Positioneren als expert.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *