Onderwerp boek kiezen

Onderwerp voor je non-fictie boek? Het antwoord ligt in het midden


Steeds meer ondernemers willen een e-boek schrijven omdat ze graag hun kennis en ervaring willen delen en inzien dat een e-boek een uitstekend middel is om hun klanten te laten zien dat zij de beste oplossing zijn voor hun problemen.

Maar vervolgens worstelen deze ondernemers met de volgende twee vragen: Waar zal ik over schrijven? Is er wel voldoende belangstelling voor mijn onderwerp?

onderwerp boek bepalen

onderwerp boek bepalen

Het meest geschikte onderwerp voor jou om over te schrijven is daar waar Jouw kennis & passie, Doelgroep en de behoefte in de Markt overlappen.

Voor het geval je niet weet waar je je e-boek over moet schrijven, kunnen deze vragen je op weg helpen:

Jij:

  • Waar weet je echt heel veel van af ( maak de opdracht ‘In hoeverre ben je een expert?) of waar ben je bereid meer over te weten te komen?
  • Waar heb je (veel) ervaring mee?
  • Waar ben je handig in/ wat kun je goed?
  • Waar gaat je interesse en/of passie naar uit?

In de volgende twee lessen gaan we verder met de vragen voor je Doelgroep en de behoefte in de Markt.
Succes alvast met het eerste stap om je onderwerp te bepalen!

PS-1: hier nog antwoorden op les 3: Waarom wil je een Boek Schrijven? Ik heb een lijst samengesteld met alle goede redenen waarom je een boek kunt schrijven.

PS-2: Lijst van alle vorige lessen Non-fictie November.

P2-3: In de online training ‘Schrijf in 15 stappen een win-win boek’ vind je nog veel meer vragen waarmee je jouw sterke punten en passies in kaart kunt brengen zodat je hiermee het onderwerp van je boek kunt bepalen.Marlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er, Trainer Schrijf in 15 stappen een win-win boek en coach Zakelijk bloggen; Niche kiezen en Positioneren als Expert (o.a. door slim gebruik van social media)


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor de ZZP’ers, Trainer Schrijf een Win-win boek in 15 stappen, Coach Zakelijk bloggen en Positioneren als expert.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *