Will It Blend YouTube

Ideeen voor korte en eenvoudige video’s voor je blog 2


Steeds meer Nederlandse zelfstandige professionals maken korte filmpjes en plaatsen deze op hun site of op YouTube en Vimeo om meer naamsbekendheid (en een gezicht) te krijgen en om zichzelf neer te zetten als expert of deskundige.

In de meeste filmpjes (tussen de 1,5 en 4,5 minuut) zie je de ondernemer:

 • Een of meerdere tips geven
 • Uitleggen of demonstreren hoe iets werkt
 • Vragen beantwoorden die hij vaak krijgt
 • Zich laten interviewen over zijn werk en/of over zijn nieuwe dienst of product
 • Interviews afnemen met zijn workshopsdeelnemers over wat ze van zijn workshop vonden

In mijn zoektocht naar onderwerpen waar je snel en eenvoudig een videootje over kunt maken, kom ik soms ook verrassende dingen tegen die mij weer op een idee brengen. Zo is er op YouTube een hele reeks video’s van BlendTec te vinden waar de vraag “will it blend?” centraal staat. Een man in laboratorium jas en met veiligheidsbril gooit dan van alles (laptop; Ihone etc) in een mixer om te kijken of je het kunt mixen.
Will It Blend YouTube

Deze “will it blend”-filmpjes brachten mij op het idee om met een grappige video over social media een antwoord te geven op een vraag die ik vaak krijg: Kan ik alleen LinkedIn gebruiken of moet ik ook gaan Twitteren; Facebooken en bloggen?
Even voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om de kwaliteit van het filmpje, maar om je te laten zien hoe je op ideeen kunt komen. Ik moest zo lachen bij het maken van dit filmpje dat latere versies er niet beter op werden. De ontbrekende tekst staat onder de video. Ik heb het zo gelaten; waarom zou alles perfect moeten zijn?

Zo zie je maar weer, dat ook filmpjes die niets met je werk te maken hebben, je op ideeen kunnen brengen. Heb jij voorbeelden van leuke filmpjes die toch een boodschap bevatten? Laat dan hieronder een link achter.

Gerelateerde artikelen
Waarom af en toe vloggen i.p.v. bloggen een slimme marketing zet is
Gebruik humor in je marketing video’sMarlies van der Meer. Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent: Zakelijk Bloggen; Non-fictie boeken schrijven en Positioneren als Expert. Auteur van Social media marketing voor de ZZP’er en diverse e-boeken


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor de ZZP’ers, Trainer Schrijf een Win-win boek in 15 stappen, Coach Zakelijk bloggen en Positioneren als expert.


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “Ideeen voor korte en eenvoudige video’s voor je blog

  • Marlies van der Meer Post auteur

   Hoi Charlotte,
   Fijn om te horen. Precies wat ik wilde: je op ideeen brengen (en eventueel over de drempel helpen dat het allemaal niet zo gelikt hoef te zijn–> mijn social media mix filmpje)
   Laat maar horen als jouw filmpje op je blog staat. Beter nog: zet je link onder dit artikel 🙂
   Gr Marlies