Echt handige Twitter tools 8


Er zijn zoveel sites; tools en programma’s specifiek voor Twitter dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik geef je hier een paar tooltjes die ik zelf regelmatig gebruik. Ze voldoen aan de volgende criteria:

 • Gratis (met betaalbare extra’s die ik niet gebruik)
 • Niet moeilijk om te gebruiken
 • Handig en/of informatief vanuit oogpunt van je marketing

Topsy.com Vul hier de link in van je blogartikel en je kunt zien wie er allemaal over dit blogartikel heeft getwitterd. Dit geeft je enig inzicht of het onderwerp van je blogartikel anderen aanspreekt. Meestal zul je wel zelf als eerste over je eigen blogartikel moeten twitteren.
Je kunt ook automatische trackbacks van Topsy.com onder je blogberichten laten plaatsen (okay; vraag niet hoe, want mijn WordPress blog doet dat automatisch).

Influence matrix Kout

Wat voor influencer ben jij?

Favstar.fm Vul hier je Twitternaam in en je kunt zien welke tweets van jou door anderen als favoriet aangevinkt zijn.

Tweetbook.in Dit blijf ik een geweldige tool vinden. Als je Tweetbook toegang verleent tot je Twitteraccount, kun je een PDF laten maken van al je tweets en/of van al je favorieten.
Ik sla alle werkgerelateerde complimenten die ik via Twitter krijg op als favoriet en kan op deze manier een testimonial e-boekje maken. Ook sla ik inhoudelijk zinnige tweets op als favoriet zodat ik deze later eventueel kan hergebruiken.

Tweetdeck.com Ik moest er even aan wennen, maar ik vind Tweetdeck toch wel een prettige manier om alle Tweets te lezen. Je kunt namelijk zelf kolommen aanmaken en bepalen welke informatie (van wie) je in 1 scherm wilt zien.

Ik vind het prettig om in 1 scherm al mijn mentions; friends/timeline; direct messages; favorieten en new followers te zien.

Als ik een bepaald onderwerp volg (bijv. op maandagavond #blogpraat) dan maak ik daar tijdelijk een aparte kolom voor aan. Je kunt natuurlijk ook een kolom aanmaken voor een specifieke lijst die je volgt. Ik heb bijv. een (geheime/private) schrijftip lijst en een social media lijst die ik af en toe wat intensiever wil volgen.

Klout.com Als je hier je Twitternaam invult, dan krijg je te zien wat voor soort influencer jij bent (of je mede-twitteraars). Ik heb niet gekeken of het ‘wetenschappelijk’ of anderzins onderbouwd is, want ik vind het gewoon leuk om te zien wat voor types ze hebben bedacht. In totaal zijn het er 16.

Ik ben tevreden dat ik een Thought leader ben: “Your followers rely on you, not only to share the relevant news, but to give your opinion on the issues. (… ) You understand what’s important and what your audience values.”

Veel Twitteraars waar ik contact mee heb, zijn Specialisten: “(…) within your area of expertise your opinion is second to none. Your content is likely focused around a specific topic or industry with a focused, highly-engaged audience.”

Kortom erg leuk speeltje. Laat eens horen wat voor type influencer jij bent en of je het ermee eens bent. En heb jij nog een favoriet Twittertool; deel het met ons!

Share

ps: Addtoany.com is natuurlijk erg handig als je wilt dat anderen je artikel verspreiden. Ook gratis. Je plakt je blogartikel-URL in een venster en je kopieert vervolgens de html code die je krijgt en zet die onder je artikel (wel even in de html versie van je artikel gaan). Er zijn vast handiger (want automatische tooltjes) hiervoor, maar deze tool is handig als je geen zin of tijd hebt om uit te zoeken hoe het anders kan 🙂

Marlies van der Meer helpt zelfstandig ondernemers en/of Non-fictie schrijvers om door de bomen hun UNIEKE bos te zien zodat ze met passie aan de slag kunnen. Zij is gespecialiseerd in Personal Branding en Positioneren als expert d.w.v. Social media, Bloggen, Informatie-producten maken en Non-fictie schrijven.


Over Marlies van der Meer

Laat de klant zien dat jij de beste oplossing bent. Auteur Social media marketing voor de ZZP’ers, Trainer Schrijf een Win-win boek in 15 stappen, Coach Zakelijk bloggen en Positioneren als expert.


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Gedachten over “Echt handige Twitter tools

 • mirandakampers

  Hoi Marlies,

  Jouw tips zien er veelbelovend uit! Ik ga er zeker mee aan de slag, omdat ik verwacht dat het me meer effect zal opleveren. Nu er steeds meer geblogd en getwitterd wordt, wil ik me daar ook gerichter en interactiever in opstellen.
  Oja, ik ben een Explorer, maar dat had je misschien al opgemaakt uit mijn reactie ;).
  Ik ga nu eerst weer verder met mijn eigen boek over Personal Branding. Dus ik blijf je zeker volgen.
  Succes met schrijven en jouw uniciteit!

  • Marlies van der Meer Post auteur

   Miranda de Explorer. Ook een handige rol als je schrijver bent. En een boek over Personal branding; heeeel interessant. Ben benieuwd naar jouw invalshoek; inzichten; toevoegingen. Zoals je ziet op mijn blog, vind ik Personal Branding een interessant onderwerp. Ben er nu al 2x over geinterviewd:) De link naar het radiointerview staat op de media pagina op dit blog. Zodra ik een link heb naar het zakenblad-tijdschrift artikel laat ik het je weten. Of wil je er liever niet meer teveel over horen/lezen omdat je dan niet meer lekker kunt schrijven??
   Ik ga zeker jouw blog beter bekijken!
   Jij ook heel veel succes met schrijven! ps ga je het zelf uitgeven of via een (bekende?) uitgever?

 • Vince Balk

  Hallo Marlies,

  ik vind Twitterfeed een hele handige tool om blogposts (of andere RSS) direct in je twitteraccount te posten, zonder dat je dat handmatig hoeft te doen. Kan trouwens ook direct naar je Facebookpagina, als statusupdate.

  Groeten,

  Vince

  • Marlies van der Meer Post auteur

   Hai Vince
   Op blogpraat hadden ze het hier ook over. Ik wil niet mijn blogposts automatisch op twitter posten omdat “als je je blogartikel iedere x met ander tekst promoot is dat persoonlijker dan zo’n automatische tweet.” Bovendien als je je artikel steeds met iets andere bewoordingen promoot, heb je kans dat het net weer andere lezers weet te raken/triggeren.

   gr M